Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Španjolska prva u Europi po spremnosti da premosti maloprodajnu podjelu na online i offline

Španjolska prva u Europi po spremnosti da premosti maloprodajnu podjelu na online i offline

Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Poljska najspremniji su za integraciju novih tehnologija i da odgovore na potražnju za personaliziranim iskustvom kupnje. Visok postotak korištenja pametnih telefona i društvenih mreža Španjolsku (indeks spremnosti za budućnost maloprodaje 98.6) čini spremnom da iskoristi nove tehnologije i usluge u maloprodaji ali i dalje, posebno s daljnjim rastom broja beskontaktnih terminala, pokazalo je novo istraživanje Visa Europe Budućnost maloprodaje.

Istraživanje je pokazalo da je tržište Ujedinjenog kraljevstva (indeks spremnosti 91.9) drugo među 10 najzanimljivijih maloprodajnih tržišta, te da je spremno za novu generaciju maloprodaje, u kojoj će se personalizacija koja se događa u online prodaji preliti i na iskustvo u trgovini. Nakon nje slijede Poljska, Francuska i Turska.

Izvještaj je posvećen ključnim trendovima u maloprodaji, kao što je kupovina kroz više kanala, rastuća važnost društvenih medija u ciklusu kupovine kao i važnost mobilne tehnologije. Izvještaj je identificirao ključne trendove koji oblikuju budućnost maloprodaje, navodeći kako potrošači žele personalizirano iskustvo kupnje u svim kanalima, kako postoji rastuća potražnja za društvenim iskustvima pri kupovini te da mobilna tehnologija sadrži potencijal za premošćivanje razlike između iskustva kupovanja online i na prodajnom mjestu. 

Visino istraživanje pokazalo je da je integracija društvenih mreža ključna za trgovce. Današnji kupci očekuju da društvene mreže budu integrirane u njihovo iskustvo kupnje 'od igre do plaćanja'.

Buducnost maloprodaje2
Prva točka novog iskustva kupovine kao zabave može biti 'pinanje' nekog proizvoda na Pinterestu, iskustvo se može nastaviti istraživanjem o proizvodu online, konzultacijama s prijateljima i čitanjem recenzija, da bi završilo dijeljenjem fotografije kupljenog proizvoda na Instagramu.

Jedan od najvažnijih elemenata na koje trgovci trebaju obratiti pažnju je pomak u potrošačkom ponašanju od ‘kupi sada’ prema ‘pričekaj/razmisli/konzultiraj se’, gdje ljudi čekaju s kupnjom da bi potražili mišljenje prijatelja ili pronašli najbolju cijenu.

Tehnologije kao što su Beacon i Bluetooth potencijalno mogu identificirati odane kupce i slati im poruke zasnovane na njihovim prethodnim kupovinama ili proizvodima koje trenutno imaju u svojim online košaricama.

Mobilna tehnologija također može popraviti iskustvo plaćanja, pomoću mobilnih POS aparata koji omogućuju trgovcima da se odmaknu od fiksnih blagajni i uđu dublje u prodajni prostor, stvarajući bolju komunikaciju s kupcima. Uz to, mobilna plaćanja čine plaćanje karticom bržim i praktičnijim.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next