Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI odabrao Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija za 2024 Istaknuto

VIDI odabrao Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija za 2024

Od ogromnog popisa više stotina aplikacija izbor smo suzili na onih najboljih 50 koje nose našu medalju izvrsnosti: Palac gore za download!

Tradicionalni izbor najboljih domaćih aplikacija donio nam je tjedne isprobavanja, ponovno smo zagrebli u trendove i okupili panel hrvatskih developera koji su nam otkrili trenutno stanje u industriji.

Što čini kvalitetnu mobilnu aplikaciju? Kao i sa svime drugim u životu, nema čarobne formule, pa i aplikacije koje prate trendove i zadovoljavaju UX i UI kriterije ne moraju biti uspješne. Kako se mijenja razvoj aplikacija uslijed dolaska novih tehnologija, tako se mijenjaju i navike korisnika, pa mnogi stručnjaci govore o padu interesa za aplikacije i korisnici više ne provode vrijeme na trgovini aplikacija tražeći zanimljive komade softvera.

Istovremeno, samo tržište mobilnih aplikacija raste te je u 2022. godini iznosilo enormnih 420 milijardi dolara i očekuje se da će od 2027. godine doseći 647 milijardi. U svijetu i Hrvatskoj postoji mnoštvo tvrtki koje razvijaju mobilne aplikacije, a većina domaćih agencija i softverskih tvrtki radi to po narudžbi za klijente koji na mobilne aplikacije gledaju kao komponentu koju moraju imati. Upravo smo takvo društvo developera okupili u virtualnoj panel diskusiji u kojoj su teme bile trendovi, tehnologije, monetizacije, korištenje AI-ja i ostale aktualnosti u svijetu mobile developmenta.

Da ne duljimo previše, na poveznici vam donosimo cijeli pregled najboljih 50 hrvatskih mobilnih aplikacija.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next