Biz Tech web portal powered by vidi logo2

United Grupa nastavlja uspješan rast s rekordnim rezultatima Istaknuto

United Grupa nastavlja uspješan rast s rekordnim rezultatima

United Grupa (UG), telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.

Grupa je ostvarila rast od 7% kako prihoda tako i EBITDAal-e, dosegnuvši 2.791 milijuna eura prihoda, odnosno 988 milijuna eura EBITDAal-e. Uzimajući u obzir prodaju portfelja tornjeva Grupe, iz kolovoza 2023., Grupa je ostvarila usporedivi organski rast EBITDAal-e, u 2023. godini, od 10%.

Sve su poslovne jedinice ostvarile snažan organski rast prihoda. Rezultat je to prvenstveno kontinuiranog širenja baze mobilnih postpaid pretplatnika na ključnim tržištima Grupe, potom, snažne potražnje za b2b IT rješenjima i opremom, posebno u Grčkoj te rasta United Media podržanog povećanjem oglašavanja i prodaje medijskih usluga. EBITDAal-a je rasla na temelju istih čimbenika koji su doprinijeli snažnom rastu prihoda, kao i proaktivnom upravljanju troškovima koje je omogućilo Grupi da, unatoč inflacijskom pritisku, održi maržu EBITDAal-e na 35%.

Godina 2023. doista je bila godina strateških integracija naših akvizicija u Grčkoj, Bugarskoj i Hrvatskoj, pri čemu su sve glavne inicijative, poput optimizacije troškova, dovršene do kraja godine. Dodatno, naša daljnja ulaganja u optičku i 5G tehnologiju, kao i ključne akvizicije spektra, pridonijele su osnaživanju naše pozicije na svim ključnim tržištima“, rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe i dodala: „U izazovnom okruženju, nastavili smo ostvarivati snažan rast dosljedno provodeći našu strategiju pružanja vrhunskih proizvoda i usluga na modernoj i pouzdanoj infrastrukturi.“

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next