Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Schneider Electric najavljuje evoluciju svoje platforme EcoStruxure IT Istaknuto

Schneider Electric najavljuje evoluciju svoje platforme EcoStruxure IT

Schneider Electric, tvrtka koja se bavi digitalnom transformacijom upravljanja energijom i automatizacijom, danas je najavio uvođenje novih značajki automatiziranog izvješćivanja o održivosti temeljenih na nagrađivanom modelu servera za upravljanje infrastrukturom IT podatkovnog centra - EcoStruxure (DCIM).

Iz Schneider Electrica poručuju da je to rezultat tri godine ulaganja, testiranja i razvoja u sklopu Green IT programa, koji vodi direktorica za informacijske tehnologije tvrtke Schneider Electric, Elizabeth Hackenson.

Nove i poboljšane značajke izvješćivanja bit će dostupne svim EcoStruxure IT korisnicima počevši od travnja. One kombiniraju 20 godina održivosti, te stručnost u području podatkovnih centara, regulative i razvoju softvera s naprednim strojnim učenjem.

Korisnici će imati pristup novom skupu mogućnosti izvješćivanja, što je tradicionalno zahtijevalo duboko razumijevanje ručnih metoda izračuna podataka.

U sklopu projekta, Schneider Electric je upotrijebio svoj IT softver EcoStruxure, postavljen na više od 140 ključnih lokacija diljem svijeta kako bi poboljšao otpornost i sigurnost svojih IT operacija.

Kroz projekt Green IT postalo je očito da se nove mogućnosti unutar EcoStruxure IT-a također mogu iskoristiti za veću održivost, omogućujući Schneider Electricu da dramatično poboljša vidljivost svoje potrošnje energije.

Koristeći uvide EcoStruxure IT-a, mogli su svjedočiti smanjenju potrošnje energije od 30% u drugoj polovici 2023. u odnosu na prvu polovinu 2023. u pametnoj tvornici u Lexingtonu, u američkoj saveznoj državi Kentucky.

Kako se sve više tvrtki priprema za nadolazeće propise, kao primjerice EU Direktiva o energetskoj učinkovitosti, koja nalaže izvješćivanje o potrošnji energije IT-a i podatkovnih centara od svibnja 2024., značaj pristupa primarnim podacima u stvarnom vremenu postaje sve bitniji.

Pokretanjem nove nadzorne ploče vođene umjetnom inteligencijom i mogućnostima izvješćivanja u EcoStruxure IT-u, korisnici mogu brzo iskoristiti svoje podatke kako bi bili u skladu s novim regulatornim zahtjevima.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next