Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Bivši CEO Twittera tuži Elona Muska Istaknuto

Bivši CEO Twittera tuži Elona Muska

Novi dan, nova tužba u koju je uključen Elon Musk.

Četvorica bivših direktora tvrtke Twitter, među kojima je i bivši izvršni direktor Parag Agrawal, tužili su Maska u ponedjeljak, tvrdeći da im duguje više od 128 milijuna dolara otpremnine.

Kada je Musk kupio Twitter (sada X), jedan od njegovih prvih poteza kao vlasnika tvrtke bio je otpustiti Agrawala, glavnog financijskog direktora Neda Segala, te odvjetnike Seana Edgetta i Vijayu Gadde. Prema tužbi, Musk gaji "poseban bijes" prema tim bivšim zaposlenicima tvrtke, koji su se trudili prisiliti Muska da se pridržava njegove obveze od 44 milijarde dolara kada je pokušao odustati. Tužba citira biografiju Elona Muska autora Waltera Isaacsona, u kojoj Musk kaže da će "loviti svakog pojedinog" rukovoditelja Twittera "do dana njihove smrti".

Musk je posebno bio glasan kritičar Gadde, koja je sudjelovala u nekoliko odluka o moderaciji sadržaja na Twitteru. Nakon što je izrazio svoju namjeru kupnje Twittera, objavio je memeove rugajući joj se, što je izazvalo val rasističkih online napada protiv nje.

Nisu samo oni bivši zaposlenici koji nisu dobili svoju otpremninu. Musk se suočava s nekoliko tužbi od bivših zaposlenika Twittera koji također čekaju isplatu. Pod Muskovim vlasništvom, tvrtka je prestala plaćati najam nekih svojih ureda, što je rezultiralo još više tužbi i deložacija.

Prema tužbi, Musk tvrdi da su ovi rukovoditelji počinili "ozbiljni nemar" i "namjerno protupravno postupanje" u svojim otkaznim pismima, ali nikada nije bio u mogućnosti pokazati dokaze svojih optužbi.

"Ovo je Muskova taktika: zadržati novac koji duguje drugima i prisiliti ih da ga tuže", stoji u tužbi. "Čak i u porazu, Musk može nametnuti odgodu, gnjavažu i troškove drugima koji si to manje mogu priuštiti".

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next