Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Američki gameri će ove godine na videoigre potrošiti trostruko više novca od Europljana Istaknuto

Američki gameri će ove godine na videoigre potrošiti trostruko više novca od Europljana

Iako je Kina svjetska prijestolnica igara i dom trećine svih gamera na svijetu, prosječna potrošnja po korisniku na kineskom tržištu videoigara nije ni blizu onoj u Sjedinjenim Državama.

Prosječna potrošnja po korisniku na američkom tržištu igara očekuje se da će ove godine skočiti na preko 527 dolara, ili tri puta više nego u Kini ili Europi.
Tijekom proteklih godina, troškovi proizvodnje videoigara značajno su porasli, a cijena od 70 dolara za jednu igru postala je nova normala za velika izdanja. Troškovi igraćih računala, konzola i druge opreme također su porasli, a igrači sada plaćaju dvostruko više nego prije deset godina.

No unatoč rastućim troškovima, Amerikanci nastavljaju trošiti više na videoigre nego bilo koja druga zemlja. Prije tri godine, tijekom prve godine pandemije COVID-19, prosječna potrošnja po korisniku na američkom tržištu igara iznosila je 333,10 USD, a ove će godine Amerikanci potrošiti prosječno 527 dolara na videoigre.

Kina i Europa, koje obje imaju značajno niži prosječni prihod po korisniku na svojim tržištima igara, zabilježile su puno manji porast.

Prosječna godišnja potrošnja na videoigre u SAD u Kini i Europi

Statista očekuje da će kineski igrači u prosjeku potrošiti 143,80 USD na videoigre ili 26% više nego prije tri godine. Prosječni prihod po korisniku na europskom tržištu igara porastao je za 53% u ovom razdoblju, popevši se sa 98,67 USD u 2020. na 151 USD u 2023.

Analizirano po segmentima, statistika pokazuje da tržište mobilnih igara u SAD-u ima najveći prosječni prihod po korisniku od 443 USD u 2023.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next