Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Biden potpisao zakon o zabrani TikToka, pokreće se postupak za prisilnu prodaju tvrtke ByteDance Istaknuto

Biden potpisao zakon o zabrani TikToka, pokreće se postupak za prisilnu prodaju tvrtke ByteDance

Propisi zahtijevaju od kineske matične tvrtke ByteDance da se odrekne TikToka u roku od devet mjeseci do godinu dana kako bi izbjegla stvarnu zabranu u SAD-u.

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je paket strane pomoći koji uključuje zakon koji bi zabranio TikTok ako kineska matična tvrtka ByteDance ne proda aplikaciju u roku od godinu dana.

Zakon o prisilnoj prodaji ili zabrani sada je zakon, pokrećući računanje vremena za ByteDance da donese svoj potez. Tvrtka ima početnih devet mjeseci za dogovoriti posao, iako predsjednik može produžiti taj rok još tri mjeseca ako vidi napredak.

Iako je nedavno izgledalo da će zakonodavstvo zapeti u Senatu nakon što je prošlo kao zasebni zakon u Zastupničkom domu, političko manevriranje pomoglo je da se ubrza i stigne do Bidenovog stola. Zastupnički dom zapakirao je TikTok zakon - koji je produžio rok za prisilnu prodaju sa šest mjeseci koliko je dozvoljeno u ranijoj verziji - s pomoći za saveznike SAD-a, što je efektivno natjeralo Senat da razmotri mjere zajedno. Produženi rok za prisilnu prodaju također je privukao neke zakonodavce koji su bili neodlučni.

Glasnogovornik TikToka Alex Haurek izjavio je u priopćenju da tvrtka planira izazvati zakon pred sudovima, što bi u konačnici moglo produžiti rok ako sudovi odgode provedbu dok se ne postigne rješenje. Ostaje i pitanje kako će Kina reagirati i hoće li dopustiti ByteDanceu da proda TikTok i, što je najvažnije, svoj poželjni algoritam koji korisnike stalno vraća na aplikaciju.

"Dok nastavljamo izazivati ovu neustavnu zabranu, nastavit ćemo ulagati i inovirati kako bismo osigurali da TikTok ostane prostor gdje Amerikanci svih životnih sfera mogu sigurno doći podijeliti svoja iskustva, pronaći radost i biti inspirirani", rekao je Haurek.

"Nemojte se zavaravati, ovo je zabrana", rekao je izvršni direktor TikToka Shou Chew u videu objavljenom na TikToku u srijedu, protiveći se tvrdnjama nekih zakonodavaca da samo žele vidjeti platformu odvojenu od kineskog vlasništva. "Zabrana TikToka i zabrana tebe i tvojeg glasa."

 

 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next