Menu

Lenovo ostvario prihod od 11,8 milijardi dolara u drugom kvartalu Istaknuto

Lenovo ostvario prihod od 11,8 milijardi dolara u drugom kvartalu

Lenovo Group je u drugom kvartalu ove godine ostvario prihod od 11,8 milijardi američkih dolara, što predstavlja porast od 5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine te porast od 18 posto u usporedbi s prvim fiskalnim kvartalom.

Kvartalni porast prihoda ostvaren je u sva tri glavna područja poslovanja: podatkovnim centrima, mobilnom poslovanju te osobnim računalima i pametnim uređajima (PCs and smart devices).

U drugom fiskalnom kvartalu prihod prije oporezivanja tvrtke Lenovo porastao je za 104 milijuna američkih dolara, što predstavlja značajan oporavak od gubitka u prethodnom kvartalu.

Data Center Group (DCG) je u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine ostvario rast prihoda izvan Kine, prvenstveno u Europi i Sjevernoj Americi drugi kvartal za redom.

S dobrom prodajom novih Moto telefona na ključnim tržištima Mobile Business Group (MBG) je ostvario poboljšanje prihoda u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine sa snažnom isporukom u Zapadnoj Europi, Sjevernoj Americi i Latinskoj Americi te generirao snažan sveukupan rast prihoda treći kvartal za redom.

PC/Smart Devices Group (PCSD), koji je ponovno ostvario profit u svim geografskim područjima, ostvario je i rekordno visok tržišni udio od 21,3 posto u regiji Europa/Bliski Istok i Afrika. Grupa je predstavila Star Wars: Jedi Challenges, novi AR proizvod u partnerstvu s tvrtkom Disney, a krajem kvartala proslavljena je 25. obljetnica kultnog uređaja ThinkPad.

Uz to, Lenovo je finalizirao joint venture dogovor s tvrtkom Fujitsu u sklopu kojeg će dvije tvrtke udružiti resurse – oslanjajući se na mogućnosti tvrtke Fujitsu na području globalne prodaje, potpore

Bruto dobit tvrtke povećala se 0,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine na 1,6 milijardi američkih dolara, što je 18,2 postotno poboljšanje u usporedbi s prethodnim kvartalom. Bruto marža iznosila je 13,7 posto, operativna dobit povećala se za 94 milijuna američkih dolara u usporedbi s prethodnim kvartalom, a osnovna zarada po dionici iznosi 1,26 američkih centi ili 9,85 hongkonških centi. Upravni odbor tvrtke Lenovo objavio je interim dividendu u iznosu od 6,0 hongkonških centi po dionici.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next