Menu

Jednostavni, a svjetski: hrvatski proizvod Baggizmo privukao pažnju Amazona Istaknuto

Baggizmo torba, izvor: Baggizmo Baggizmo torba, izvor: Baggizmo

Nakon što je vijest o uspješnoj crowdfunding kampanji za hrvatski proizvod Baggizmo obišla portale, njezin osnivač i CEO Ladislav Jurić nam je otkrio još detalja o ovom naizgled jednostavnom, ali praktičnom i potrebnom proizvodu za doba u kojem živimo. Baggizmo torba je posebno dizajnirana da u nju stanu do dva pametna telefona i tablet ili veći pametni telefon i rokovnik, te ključevi i novčanik. U trenutku pisanja ovog članka je preostalo još sedam dana do kraja Kickstarter kampanje, a Baggizmo je već prikupio gotovo 37.000 američkih dolara od ciljanih 35.000. Nakon gledanja promotivnog videoa, u kojem biciklist vozi ulicama Zagreba s Baggizmo torbom, zapitali smo se koliko su skupi gadgeti u njoj zaštićeni ako vlasnik npr. padne? "Jedan mi je investitor postavio isto pitanje i pred njim sam bacio torbu tri metra u zrak te je pala na pločice. Predmetima se ništa nije dogodilo jer torba ima sloj spužve između svakog pretinca i mikrofibru. Jako je dobro zaštićena unatoč tome što je tanka" otkrio nam je  Jurić. 

Na upit o torbama za žene, školarce i slijepe osobe Jurić nam nije htio ništa otkriti dok ne dobije konačne potvrde. Ipak, rekao je da su im se već javili potencijalni partneri za razvoj torbe za slijepe osobe, te ako ona uspije, postoji mogućnost da će na njezinoj izradi zaposliti i osobe s posebnim potrebama.

NFC tehnologija - u torbi 
"U Baggizmo smo nadodali NFC čip koji je otključan i možete ga programirati. Primjerice, ako idete na konferencije, u svojoj torbi imate NFC čip na koji ste upisali svoje podatke, ime, prezime, LinkedIN profil… pa svatko tko želi podatke o vama ili vašem poslovanju samo prisloni svoj pametni telefon na torbu i preko NFC-a prenese sve na njega" rekao je Jurić.

Kako su druge vrste torbi zasad samo u najavi, u tvrtci još uvijek ne znaju hoće li novac i za njih prikupljati preko crowdfundinga ili na neki drugi način, ali ističu da im je važno u Hrvatskoj potaknuti svijest o ovakvoj vrsti prikupljanja novca, te da u crowdfunding kampanjama "nitko nikoga neće 'zeznuti', što je nama u Hrvatskoj nekako usađeno u svijest. Primjerice, želite li otvoriti ili pokrenuti nešto svoje, svi ovdje misle da su im jedine opcije ušteđevina, roditelji ili pozajmica odnosno kredit u banci, a ne mora biti tako. Želimo da Hrvati napokon shvate što je 'crowd' u srži te da je to potpuno novi način tržišta" objasnio je Jurić.torba

Poseban dizajn za poslovne korisnike
Budući da su poslovni korisnici jedna od ciljanih skupina Baggizmo torbi, saznali smo da će kompanije za svoje suradnike ili VIP klijente moći naručiti i posebno brendiranu torbu. Uz to, već su prodali 180 torbi i izvan Kickstarter kampanje, te se žele okrenuti i poslovnim korisnicima te konferencijama: "Postoji mogućnost brendiranja torbe u skladu s npr. bojom ili logotipom kompanije, a u budućnosti bi voljeli surađivati s konferencijama na kojima kompanije naručuju posebne torbe za sudionike ili partnere."

Tim je razmišljao i o sve bržim promjenama u svijetu tehnologije i IT-a, pa će se dizajn njihovog proizvoda mijenjati zajedno s dimenzijama novih flagship telefona i tableta. Iako nisu očekivali veliki odaziv svojih sunarodnjaka, u ovom su trenutku 28 torbi naručili Hrvati, dok su najveći interes i najviše novaca na Kickstarteru uplatili redom Amerikanci, Europljani te Kinezi.70787a494c39b2d3229975b548739948 original

Baggizmo u budućnosti na Amazonu? 
Iz tvrtke su nam otkrili da imaju puno upita od investitora, a interes su pokazala i trojica product managera koji surađuju s Amazonom. "Ipak, tu se radi o proizvodnji u tisućama komada, a Baggizmo je još uvijek u ranoj fazi razvoja. Svojim proizvodima želimo provocirati tržište, ići naprijed i ponuditi nove stvari. Mislim da su ljudi koji odu van i rade radnici, ali mi želimo uspjeti ovdje i pokazati da se može" zaključio je Jurić. 

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next