Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Activison Blizzard kupuje tvorca Candy Crusha za 5,9 milijardi dolara Istaknuto

Activisionovo sjedište Activisionovo sjedište

Activision Blizzard kompaniji pridružio se i King Digital Entertainement, najpoznatiji po planetarno popularnoj igri Candy Crush. Ova akvizicija koštala je Activisiona 5,9 milijardi američkih dolara. King Digital je kompanija koja se bavi interaktivnom zabavom za mobilni svijet, kreiravši više od 200 naslova kao što su i Farm Heroes, Pet Rescue i Bubble Witch.

Navode kako prosječno imaju 340 milijuna korisnika mjesečno, računajući u drugom kvartalu 2015.godine.

Activision Blizzard ovim potezom pokriva cijeli spektar gamera, djecu i obitelj (sa Skylander serijom), hardcore gamere (s World of Warcraftom, Call of Dutyem i Destinyem) i casual gamere.

Actvisionov CEO Bobby Kotick izjavio je: "Mobilno igranje je najveća i najbrža rastuća prilika za interaktivnu zabavu i mi ćemo imati jednu od svjetski najuspješnijih kompanija za mobilne igre." 

King Digitalov CEO, Riccardo Zacconi, izjavio je za kako će im ova kupovina pomoći u ulasku u novu fazu njihove evolucije.

Activison tako drži dvije od top pet mobilnih igara u Americi (Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga), dok već otprije posjeduje svjetski najuspješniju franšizu igara za konzolu (Call of Duty) i za kompjuter (World of Warcraft), navodi Buisness Wire.
Njihove igre za računalo (Call of Duty, Starcraft itd.) imaju preferenciju sviđanja uglavnom muškim igračima od 13 do 35, dok Kingove imaju snažnu zajednicu ženskih igračica od 18 do 50.

Candy Crush saga flickr

Ovim potezom Activison ulazi odmah kao globalni lider u mobilnom gamingu, za kojeg se očekuje da će imati prihod od preko 36 milijardi dolara do kraja 2015.

Za usporedbu, Facebook je kupio za dvije milijarde dolara Oculus VR dok je Microsoft za 2,5 milijarde američkih dolara kupio Minecraft. No, ova akvizicija nije ni približno blizu jednoj od najvećih kupovina aplikacija. 19 milijardi za malenu platformu za dopisivanje WhatsApp izdvojio je Facebook.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next