Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 262
Menu

Nikolu Teslu možete pogledati u interaktivnim 3D filmovima

Nikolu Teslu možete pogledati u interaktivnim 3D filmovima

„Novine će se bežično tiskati u svakom domu umjesto da ih se dostavlja, ljudi će za telekomunikacije koristiti uređaje koji stanu u džep i moći će gledati događaje kao što su utakmice svjetskog prvenstva, prirodne katastrofe ili ratovi, kao da su fizički tamo“ riječi su Nikole Tesle prije 90 godina.

Zbog Teslinog golemog doprinosa čovječanstvu, Ericsson Nikola Tesla je u suradnji s Noći muzeja pripremio film o njemu koji se mogao pogledati preko pametnih telefona. Svi zainteresirani film mogu još uvijek mogu pogledati, a sve što trebaju je s Google Playa ili App Storea preuzeti besplatnu aplikaciju TR-ENT. Nakon što se instalira i pokrene, kameru treba usmjeriti prema fotografiji Nikole Tesle s logotipom Noći muzeja nakon čega se pokreće film.

Jasna Glavaš iz Ericssona nam je otkrila da je moguće i virtualno obići Teslinu bistu, inače skrivenu od očiju javnosti u dvorištu Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu. Svi zainteresirani s upaljenom aplikacijom TR-ENT trebaju prisloniti kameru na zrnatu sjenu biste, koju možete vidjeti i u priloženoj galeriji uz ovaj članak. Nakon toga se pokreće 3D animacija u kojoj se Teslina bista može pogledati iz svih kuteva. 

 

 

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

Biz Tech web portal by vidi20.jpg