Biz Tech web portal powered by vidi logo2

100 milijuna korisnika i 6 milijuna dolara za hrvatsku aplikaciju Istaknuto

100 milijuna korisnika i 6 milijuna dolara za hrvatsku aplikaciju

Photomath je hrvatska aplikacija za učenje matematike, a broj korisnika od kojih su najčešći učenici, profesori i roditelji premašio je 100 milijuna.

Osim ovakve iznimne prekretnice, Photomathov tim dobio je investiciju od 6 milijuna dolara za daljnji razvoj aplikacije, profesora, stručnjaka za strojno učenje i programera. Glavni investitor je američki fond Goodwater Capital, a sudjeluje i Learn Capital.

„Ideja za Photomath nastala je kada sam vježbao matematiku sa svojim sinom. Čak i kao inženjeru s dobrim matematičkim predznanjem bilo mi je teško sjetiti se i objasniti mu osnovne matematičke koncepte. Ako je srednjoškolska matematika teška i inženjerima, pomislio sam, kako je tek učenicima koji se s gradivom susreću po prvi put? Kako bismo doskočili epidemiji anksioznosti koju uzrokuje matematika i slabim rezultatima, udružili smo se s vrhunskim stručnjacima u obrazovanju i tehničarima te razvili jednostavno rješenje koje raščlanjuje koncepte i podučava na smislen način“, kazao je izvršni direktor i suosnivač Photomatha Damir Sabol.

Ravnatelj Goodwater Capitala Edward Suh kazao je kako se Photomath istaknuo svojom jedinstvenom kombinacijom nevjerojatne lakoće korištenja, brzog širenja na temelju preporuka korisnika, visoke razine zadovoljstva korisnika i pozitivnog utjecaja na učenje matematike. „Usmjeravanjem korak-po-korak, Photomath pomaže učenicima naučiti kako riješiti probleme na način na koji bi to činili najbolji edukatori. Vrlo smo uzbuđeni zbog udruživanja s Damirom i ekipom kako bismo pomogli poboljšati proces učenja matematike diljem svijeta“, dodao je.

PM Graph

Photomath je aplikacija koja čita, rješava i objašnjava zadatke od aritmetike do derivacija i integrala s pomoću kamere mobilnog uređaja. Učenici i roditelji uče kako riješiti određeni matematički zadatak kroz animirane korake i detaljne upute, a mogu se provjeriti rješenja bilo kojeg tiskanog ili rukom napisanog zadatka za domaću zadaću.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next