Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Broadcom pokušava dobiti zeleno svjetlo EU za preuzimanje VMwarea Istaknuto

Broadcom pokušava dobiti zeleno svjetlo EU za preuzimanje VMwarea

Broadcom je ponudio ustupke vezane uz interoperabilnost u pokušaju rješavanja primjedbi Europske unije zbog monopola do kojeg bi moglo doći nakon što za 61 milijardu američkih dolara preuzme tvrtku VMware.

Europska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja - koja, u skladu sa svojom politikom, nije objavila pojedinosti prijedloga - produžila je rok za odluku s 21. lipnja do 17. srpnja.

Glavni izvršni direktor Broadcoma Hock Tan bio je u Bruxellesu ranije ovog mjeseca kako bi pokušao uvjeriti regulatorna tijela Europske unije kako je njihova ponuda za tvrtku koja se bavi rješenjima za računalstvo u oblaku korisna za konkurenciju u tom sektoru.

Dobije li zeleno svjetlo, Broadcomovo preuzimanje VMwarea bit će jedno od najvećih u tehnološkom sektoru, piše Reuters.

Amazon, Google i Microsoft kao konkurencija

U Broadcomu se nadaju kako će europski regulatori uzeti u obzir prisutnost Amazona, Microsofta i Googlea na tržištu računalstva u oblaku kao dokaz jakog tržišnog natjecanja.

Iz Broadcoma su ponovno poručili kako namjeravaju zaključiti preuzimanje VMwarea tijekom fiskalne godine 2023. Pregovori s regulatornim agencijama diljem svijeta u vezi s time napreduju, dodali su.

"Iako tvrdimo kako ovaj dogovor ne dovodi u pitanje tržišno natjecanje, dali smo prijedlog kako bi u potpunosti odgovorili na prigovore koje je izrazila Europska komisija", naveli su iz te tvrtke.

"Kombinacija Broadcoma i VMwarea omogućuje poduzećima ubrzavanje inovacija i proširenje izbora za rješavanje njihovih najsloženijih tehnoloških izazova u eri multi-clouda. Uvjereni smo kako će regulatori to vidjeti kada završe reviziju", rekli su u Broadcomu.

VMware je dominantan igrač na tržištu virtualizacijskog softvera, što korporativnim klijentima omogućava pokretanje više aplikacija odjednom na njihovim web poslužiteljima.

Britanski Competition and Markets Authority usprotivio se krajem ožujka toj akviziciji jer smatraju kako bi mogla ugušiti inovaciju te povećati cijene.

Broadcom je preuzimanje najavio u svibnju 2022. godine. Poznati su po tome što režu troškove u tvrtkama koje preuzimaju, a nisu na glasu ni kao tvrtka koja puno ulaže u istraživanje i razvoj.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next