Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Broadcom bi mogao dobiti zeleno svjetlo EU za preuzimanje VMwarea Istaknuto

Broadcom bi mogao dobiti zeleno svjetlo EU za preuzimanje VMwarea

Američki proizvođač čipova Broadcom trebao bi dobiti uvjetno odobrenje Europske unije za predloženu akviziciju tvrtke za računalstvo u oblaku VMware, vrijednu 61 milijardu dolara.

Kako bi dobio odobrenje Europske komisije za preuzimanje, Broadcom će morati omogućiti interoperabilnost konkurentima kako ne bi naškodio tržišnom natjecanju.

Između ostalog, u to su uključeni Fibre Channel Host-Bus (FC HBA) adapteri i tvrtkom Marvell Technology. Riječ je o adapterima za pohranu koji povezuju web poslužitelje s pohranom koja se nalazi izvan poslužitelja na mreži područja za pohranu pomoću protokola optičkog kanala, obično putem preklopnika. Broadcom je vodeći dobavljač FC HBA, piše Reuters.

Odluka do 17. srpnja

Broadcom isporučuje čipove koji se koriste u podatkovnim centrima za umrežavanje i specijalizirane čipove koji ubrzavaju rad umjetne inteligencije.

Europska antimonopolska agencija bi odluku o akviziciji trebala donijeti do 17. srpnja. Broadcom je u listopadu 2022. od Unije zatražio rano odobrenje za preuzimanje.

Prvotno je ta odluka trebala biti donsesena do 21. lipnja, ali je taj rok u međuvremenu pomaknut.

Velika Britanija se krajem ožujka usprotivila preuzimanju VMwarea. Regulatorna agencija Competition and Markets Authority (CMA) ocijenila je kako bi akvizicija mogla ugušiti inovaciju te povećati cijene računalnih komponenti i softvera za web poslužitelje u trenutku kad se sve više tvrtki oslanja na njih u poslovanju.

Glavni izvršni direktor Broadcoma Hock Tan bio je u Bruxellesu tijekom svibnja, gdje je nastojao uvjeriti regulatorna tijela Unije kako je njihova ponuda korisna za konkurenciju u tom sektoru. Prisutnost Amazona, Microsofta i Googlea dovoljan je dokaz jakog tržišnog natjecanja, uvjereni su u Broadcomu, u kojem se nadaju kako će zaključiti preuzimanje VMwarea tijekom fiskalne 2023. godine.

Krajem svibnja sklopili su više milijardi USD vrijedan ugovor s Appleom, kojemu će isporučivati procesore proizvedene u Sjedinjenim Državama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next