Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Bosch je lani uprihodio više od 83 milijuna € Istaknuto

Mirsada Kudrić (Bosch) Mirsada Kudrić (Bosch)

Tvrtka Bosch završila je fiskalnu 2022. godinu s konsolidiranom prodajom od 83,4 milijuna eura u Hrvatskoj, za 13 posto više nego prethodne godine.

"Usprkos ozbiljnim izazovima s kojima se suočavamo na globalnoj i lokalnoj razini nakon pandemije i koji su također uzrokovani ratom u Ukrajini, prekidom opskrbnih lanaca, rastom inflacije i povećanjem troškova, Bosch je u Hrvatskoj još jednom ostvario pozitivne financijske rezultate u svim poslovnim područjima.

To je dokaz da smo uspjeli učvrstiti svoj već snažan položaj na tržištu neprestanim uvođenjem novih proizvoda i nove tehnologije", istaknula je Mirsada Kudrić, glavna direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju.

Sa zadnjim danom prošle godine Bosch je u Hrvatskoj imao više od 80 zaposlenika, uključujući zaposlenike nekonsolidiranih društava.

Godina će biti izazovna

Za tekuću poslovnu godinu Bosch Hrvatska predviđa blagi gospodarski rast i očekuje rast globalne gospodarske proizvodnje za manje od dva posto.

Očekuju također i izazovno poslovno okruženje u Hrvatskoj, ali i nastavak stabilnog poslovanja.

Poslovna jedinica Energetska i graditeljska tehnologija ponudila je niz noviteta (Flexidome 5100 i Mic IP 9000i, primjerice) i najavila plasiranje sustava Access Management System 4.0 na tržište, kao i nove verzije softvera za Boschev sustav za javno obraćanje i glasovni alarm Praesensa.

Širit će poslovanje u području dizalica topline, hibrida i klimatizacijskih uređaja.

Odjel za toplinsku tehniku, Bosch Thermotechnology (danas Bosch Home Comfort) stekao je dodatne tržišne udjele dizalicama topline i klimatizacijskim uređajima.

Poslovna jedinica Roba široke potrošnje lani je ostvarila rasti, kao i odjel Industrijska tehnologija.

Grupa Bosch povećala je ukupnu prodaju na 88,2 milijardi eura, a operativnu maržu na 4,3 posto. Cilj grupacije je povećati prodaju za šest do devet posto do kraja ove godine, uz ciljnu operativnu maržu od pet posto.

Restrukturirano poslovanje u području mobilnosti trebalo bi rasti na godišnjoj razini u prosjeku šest posto do 2029. godine, kad bi trebalo stvariti godišnju prodaju od više od 80 milijardi eura.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next