Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U segmentu multi-clouda ne zaostajemo za razvijenim tržištima Istaknuto

Bjoern Brundert Bjoern Brundert

Tvrtka VMware okupila je 16. svibnja u Šibeniku na konferenciji VMware Tech Forum Adria više od 400 sudionika i VMware partnera iz regije Adriatic.

VMware u toj regiji ima više od sto partnera, među kojima su i svi veći sistem integratori.

Kroz prezentacije, tehničke radionice i poslovne panele, sudionici iz raznih industrijskih vertikala imali su prilike upoznati se s VMwareovim rješenjima i proizvodima.

Očekuje nas razvoj ogromnog broja aplikacija

Prema ocjeni Nenada Aleksića, regionalnog voditelja prodaje za jugoistočni klaster srednje Europe, poslovna zajednica u regiji Adriatic u korištenju tehnologija multi-clouda ne zaostaje bitno za razvijenijim tržištima. Razlika se vidi u opsegu korištenja, odnosno skaliranju.

"Među najvećim korisnicima u privatnom sektoru ističu se financijske i telekomunikacijske usluge, a osim njih tu su i poduzeća iz javnog sektora.

Biznisi koji posluju u uvjetima velike konkurencije znaju kako su za napredak nužna brza, pouzdana i skalabilna rješenja, a ona se nalaze u računalnom oblaku", istaknuo je Aleksić.

 

IMG 20230516 123857



Tijekom konferencije bilo je govora o modelima korištenja različitih multi-cloud rješenja i mogućnostima za inovacije koje tehnologije nude.  U fokusu su bili modeli korištenja tehnologije za unapređenje poslovanja, usluga koje tvrtke i organizacije pružaju svojim klijentima i kupcima te poboljšanje financijskih rezultata.

"Pozornost tehnološke i poslovne zajednice usmjerena je na pametno korištenje svih mogućnosti i potencijala koje nude multi-cloud rješenja, open-source i umjetna inteligencija.

Ovo nije tema samo za iduće dvije do tri godine, nego nešto na što se moramo fokusirati sljedećih 20 godina", naglasio je Bjoern Brundert, zadužen za razvoj i isporuku inovativnih rješenja u uredu direktora tehnike VMwarea.

VMware će, između ostalog, nastaviti ulagati u umjetnu inteligenciju (u suradnji s tvrtkom Nvidia) te razvoj aplikacija i rješenja koja će podjednako dobro raditi na više različitih platformi za cloud.  Zanimljiva su im i područja poput oporavka nakon napada ucjenjivačkim softverom (ransomware).

Brundert je prognozirao kako će za multi-cloud tijekom nadolazećih godina biti razvijen ogroman broj sve naprednijih aplikacija. Korisnicima će biti važno odabrati pravi put među obiljem rješenja koje im se nude. Pritom će ključni kriteriji biti ekonomija, sigurnost i jednostavnost korištenja, kao i skalabilnost.

Usprkos tom velikom skoku u broju novih aplikacija, Brundert smatra kako će dosad korištene tehnologije i nova rješenja nastaviti koegzistirati narednih deset godina.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next