Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Twitter je otprilike na pozitivnoj nuli, kaže Elon Musk Istaknuto

Twitter je otprilike na pozitivnoj nuli, kaže Elon Musk

Glavni izvršni direktor Twittera Elon Musk rekao je kako je ta društvena otprilike na pozitivnoj nuli nakon što se na nju vratila većina oglašivača.

Musk je to rekao u razgovoru za BBC emitiranom na Twitter Spacesu. Razgovor je pratilo više od tri milijuna slušatelja.

Twitter je nakon 44 milijarde američkih dolara vrijednog preuzimanja u listopadu 2022. godine pretrpio veliki pad prihoda zbog toga što je veliki dio oglašivača obustavio oglašavanje na toj platformi.

"Otkazi uopće nisu bili zabavni"

Pretpostavljalo se kako je to u velikoj mjeri bila mjera opreza jer su htjeli vidjeti u kojem smjeru će Twitter krenuti s Muskom na čelu kao vlasnikom. Sam Musk je u razgovoru za BBC egzodus oglašivača pripisao cikličkoj prirodi potrošnje na oglase, dok je dio odlazaka - prema njegovom mišljenju - bio političke prirode.

Većina oglašivača sad se vratila, ustvrdio je, a rast korištenja i broja korisnika su zadovoljavajući.

Također je naveo kako je u Twitteru sad zaposleno oko 1.500 ljudi. Prije njegovog dolaska za kormilo tvrtke bilo ih je oko 7.000, piše Reuters. Među onima koji su otišli ili su bili zamoljeni da odu bili su i inženjeri zaduženi za održavanje i stabilnost Twittera, kao i ljudi koji su se bavili usklađenošću poslovanja s različitim zakonima i propisima.

Musk je rekao kako otkazi uopće nisu bili zabavni, već bolni. Priznao je kako su neki potezi - poput zatvaranja Twitterovog podatkovnog centra u prosincu prošle godine - doveli do katastrofičnih problema u redovnom radu te platforme, piše Washington Post

Tijekom intervjua je bilo i bizarnih trenutaka tipičnih za tog ekscentričnog milijardera.

Tako je, između ostalog, rekao kako zadnjih šest mjeseci spava na kauču u knjižnici na sedmom katu Twitterovog sjedišta. Sebe je nazvao Twitterovim predvodnikom jer je glavni izvršni direktor trenutno njegov pas Floki.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next