Biz Tech web portal powered by vidi logo2

PC Game Pass stigao u Hrvatsku, košta €9,99 mjesečno Istaknuto

PC Game Pass stigao u Hrvatsku, košta €9,99 mjesečno

Microsoftov servis za igranje PC Game Pass od sad je službeno dostupan i u Hrvatskoj.

Igračice i igrači se mogu pretplatiti na Microsoftov servis za igranje kako bi dobili pristup knjižnici s nekoliko stotina naslova PC igara na operativnom sustavu Windows, uključujući nove izdanja Xbox Game Studios na dan izlaska, Bethesdine igre, pristup servisu EA Play i pogodnosti za Riot Games.

Nove igre koje će uskoro biti dostupne uključuju Minecraft Legends (18. travnja), Redfall (2. svibnja) i druge.

Prisutan u 86 država

PC Game Pass je dostupan u Hrvatskoj po cijeni od 9,99 eura mjesečno. Za pretplatu je potrebna registracija na službenom web odredištu Xboxa. Novi korisnici u Hrvatskoj će dobiti posebnu ponudu, u sklopu koje će za tri mjeseca korištenja platiti jedan euro.

Oni koji su bili dio Microsoftovog programa Insider dobit će besplatna dva mjeseca pretplate na PC Game Pass. Ova će pogodnost tijekom narednih dana biti dostupna izravno na korisničkim računima sudionika u programu Insider.

PC Game Pass je od sada dostupan igračima iz ukupno 86 država diljem svijeta.

Microsoft je trenutno u postupku preuzimanja tvrtke Activision Blizzard za 69 milijardi američkih dolara.

Trenutno čeka odobrenje regulatornih tijela Europske unije za tu akviziciju. Europska komisija svoju bi odluku trebala objaviti do 25. travnja.

Čini se kako će biti skloni dati zeleno svjetlo softverskom divu iz Redmonda ako sklopi ugovore o licenciranju igara iz kataloga Activision Blizzarda s konkurencijom (primarno Sonyjem, jer su s Nintendom sporazum potpisali u siječnju ove godine).

Britansko regulatorno tijelo zaduženo za zaštitu tržišnog natjecanja zatražilo je od Microsofta odricanje od popularnog serijala "Call of Duty", dok je američko regulatorno tijelo Federal Trade Commission (FTC) od suda zatražilo blokiranje preuzimanja Activisiona.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next