Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Alfatec traži stručnjake za širenje na nova tržišta Istaknuto

Kristina Šimac (Alfatec) Kristina Šimac (Alfatec)

Tvrtka Alfatec je objavila poslovne rezultate za 2022. godinu i najavio planove za daljnji razvoj.

Alfatec je u protekloj godini zabilježio rast prihoda za 81 posto (na 5,8 milijuna eura) i izvoza za 65 posto, uz EBITDA-u od 536 tisuća eura EBITDA maržu od 9,42 posto.

Izvoz čini oko trećine prihoda Alfateca, rekla je financijska direktora Kristina Šimac. U ovoj i idućoj godini u planu je rast izvoza u svim segmentima poslovanja, s naglaskom na izvoz vlastitih rješenja.

Hotelijerstvo i vojna industrija

Investicije tijekom prošle i ove godine iznosit će više od pola milijarde eura.

U zadnjih su godinu dana povećali broj zaposlenih za trećinu, pa ih Alfatec trenutno ima nešto manje od 40. Namjeravaju taj broj povećati tijekom ove godine. Kako je istaknuo je glavni direktor Marko Kornfeld, traže podatkovne inženjera, stručnjake za strojno učenje, full stack developere i druge stručnjake.

Marko Kornfeld (Alfatec)

U planu im je daljnje širenje na inozemna tržišta, primarno u Europskoj uniji s platformom Elarion Hospitality, sve-u-jednom rješenju namijenjenom hotelskoj industriji.

To rješenje hotelskim kompanijama i lancima, boutique hotelima te kampovima omogućuje, uz pomoć strojnog učenja i umjetne inteligencije, definiranje najbolje cijene smještaja u odnosu na konkurenciju, upravljanje on-line reputacijom i analizu zadovoljstvo gostiju kroz komunikaciju s gostima tijekom i nakon boravka.

Među korisnicima platforme Elarion su tvrtke poput Valamara, Plave Lagune i Hotela Dubrovnik.

U fokusu će također biti i projekt Hydrogen Battlefield Reconnaissance and Intelligence Drone (HYBRID), kojeg sufinancira Europski ured za obranu, na kojem također sudjeluju i partneri iz Francuske i Grčke. U sklopu tog projekta radi se na razvoju bespilotne letjelice (drona) namijenjenog izviđanju i nadzoru, koja može biti korištena u vojne i civilne svrhe.

Osim tog, Alfatec sudjeluje u još tri projekta koje sufinancira Europska unija.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next