Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Accenture najavljuje još problema za IT sektor Istaknuto

Accenture najavljuje još problema za IT sektor

Accenture je objavom poslovnih rezultata potaknuo zabrinutost zbog smanjenja IT potrošnje i očekivanog tromjesečnog prihoda.

Glavna izvršna direktorica Julie Sweet rekla je da se klijenti "suzdržavaju od malih poslova" suočeni s neizvjesnim ekonomskim izgledima. Sličnu su procjenu iznijeli i u tvrtci Cognizant Technology Solutions prošlog mjeseca.

Accenture predviđa prihode u tekućem tromjesečju u rasponu od 15,75 do 16,35 milijardi američkih dolara. Analitičari u prosjeku su očekivali prihod od 16,35 mlrd. USD, piše Reuters.

Loše vijesti iz središnje banke

Tvrtka je podbačaj okrivila svoje poslovanje u tehnološkoj, medijskoj i komunikacijskoj industriji, koje su posljednjih mjeseci oštro smanjile potrošnju kako bi se nosile s usporavanjem rasta. Prihod te grupe pao je osam posto u trećem kvartalu.

Sjeverna Amerika - Accentureovo najveće tržište - također je imala loše rezultate u razdoblju od ožujka do svibnja, pri čemu je rast prihoda tamo usporio na gotovo trogodišnju nisku razinu od oko dva posto.

Indijski outsourcing div Tata Consultancy Services također je u travnju objavio kako se oporavak u SAD-u nije ostvario prema očekivanjima i da se, zapravo, stanje pogoršalo.

Nevoljama IT tvrtki se ne nazire kraj jer je predsjednik američke središnje banke Jerome Powell nagovijestio kako bi moglo doći do nastavka povećanja kamatnih stopa, nakon jednog od najagresivnijih ciklusa pooštravanja monetarnih politika dosad.

Accenture je nedavno najavio ulaganje vrijedno tri milijarde američkih dolara tijekom tri godine u svoje poslovanje vezano uz podatke i umjetnu inteligenciju.

Ta konzultantska tvrtka također namjerava udvostručiti broj zaposlenika koji rade s najnovijim tehnologijama.

Ukupno bi trebali imati 80 tisuća zaposlenih u tom segmentu.

Krajem ožujka objavili su kako će podijeliti 19 tisuća otkaza, odnosno riješiti se oko 2,5 posto zaposlenih na globalnoj razini.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next