Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Lexie: Nova hrvatska web platforma pruža najbolje iskustvo čitanja osobama s teškoćama Istaknuto

Lexie: Nova hrvatska web platforma pruža najbolje iskustvo čitanja osobama s teškoćama

Lexie web aplikacija je novi proizvod iz Omoguru radionice. Riječ je o progresivnoj web aplikaciji što znači da se može instalirati i koristiti na svim uređajima (pametni telefoni, tableti, desktop računala) spojenim na internetsku vezu.

Lexie je kombinacija naprednog eBook readera i platforme za dijeljenje i kreiranje digitalnih tekstualnih sadržaja, nastala kao sljednik mobilne aplikacije Omoguru Reader.

Lexie je, pažljivo slušajući korisnike, nastala s namjerom da pruži najbolje iskustvo čitanja svima, a pogotovo onima s teškoćama čitanja – poput disleksije, ADHD-a, poremećaja pažnje i slabovidnima.

Sva već prepoznata dobra rješenja iz Omoguru Readera, poput OmoType font sustava, korištenje različitih tekstualnih formata, alata za fokus i brzinu čitanja, korisnici će pronaći u Lexie, s intuitivnijim sučeljem i novim funkcijama kao što je mogućnost uređivanja i kreiranja vlastitih knjiga, tekst u govor funkcija, printanje dokumenata i knjiga, a posebna novost je mogućnost institucionalnim korisnicima da kreiraju vlastite knjižnice i dijele ih s odabranim korisnicima.

Dakle, Lexie je osobna online knjižnica u koju se mogu dodati vlastite digitalne knjige i tekstovi, odabrati nešto iz velike ponude besplatnog knjiškog sadržaja, kreirati dokumenti i skripte za učenje uz pomoć bilješki iz knjiga, udžbenika i internetskih izvora, a škole i institucije imaju mogućnost kreiranja svojih digitalnih knjižnica koje mogu učiniti dostupne točno onim korisnicima koje odaberu.

Lexie je predstavljena (u beta verziji) ovog proljeća na BETT Show u Londonu, a korisnicima je dostupna od lipnja. Osim 1700 krajnjih korisnika, koristi je i niz škola, institucija, logopeda i udruga, među kojima su NSK, Tehnička škola Karlovac, Knjižnica Velika Gorica i Prva gimnazija u Mariboru.

Na ovoj poveznici možete obaviti registraciju bez kreditne kartice i besplatno isprobavati Lexie jedan mjesec.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next