Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Undabot očekuje više od 4,5 mil. € prihoda u 2023. Istaknuto

Hrvoje Kapetanović (Undabot) Hrvoje Kapetanović (Undabot)

Tehnološka tvrtka Undabot ostvarila je tijekom prošle i ove godine značajan rast prihoda.

Deset godina stara tvrtka sa sjedištem u Zagrebu je tijekom 2022. godine ostvarila za 37 posto veće prihode nego u godini prije, a u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježili su porast prihoda za 92 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prema riječima izvršnog direktora Undabota Hrvoja Kapetanovića, ta tvrtka planira zaključiti prvu polovicu ove godine s 2,4 milijuna eura prihoda. Do kraja ove godine namjeravaju uprihoditi više od 4,5 milijuna eura.

Udio izvoza u prihodima 2022. godine je iznosio 86 posto, a u prvom kvartalu ove godine 98 posto. Većina inozemnih klijenata dolazi iz država sjeverne i zapadne Europe, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a.

Dovršena platforma za njemačkog naručitelja

Undabot nudi tehnološka rješenja kroz usluge tehničkog konzaltinga, dizajna i razvoja kompleksnih web i mobilnih rješenja po mjeri klijenta. Fokus im je na zahtjevnim i kompleksnim aplikacijama, na kojima rade od faze idejne razrade do puštanja u rad i kasnijeg nadzora rada.

Među njihovim klijentima su Coca-Cola Hellenic Group, CLIQ Digital, Styria Media Group, Austrijska pošta, A1 Telekom Austria Group, Wiener Osiguranje, Njuškalo, Foreo i Nova TV.

Nedavno su dovršili razvoj mobilne i TV platforme za streaming audio-vizualnog sadržaja i video igara.

Platforma je rađena za njemačko tržište, za klijenta CLIQ Digital, specijaliziranog za online oglašavanje i kreiranje streaming usluga koje se oglašavaju ciljanim korisnicima. Ta je tvrtka prisutna u više od 30 država diljem svijeta.

Undabot ima 70 zaposlenih, od čega su 40 posto žene. U posljednje tri godine broj zaposlenih je udvostručen.

U narednom razdoblju namjeravaju proširiti portfelj usluga, nastaviti širenje na tržištima SAD-a, sjeverne i zapadne Europe te otvarati urede u inozemstvu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next