Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Twitter ostaje bez najaktivnijih korisnika Istaknuto

Twitter ostaje bez najaktivnijih korisnika

Twitter gubi najaktivnije korisnike, ključne za njegovo poslovanje, pokazalo je nedavno istraživanje.

Ti korisnici čine manje od deset posto ukupnog broja mjesečno aktivnih korisnika Twittera, ali stvaraju 90 posto svih tvitova i pola prihoda na godišnjoj razini.

Njihov je broj u padu još od početka pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19, navedeno je u internom istraživanju Where did the Tweeters Go?, čije je rezultate objavio Reuters.

Kako bi netko bio uvršten u kategoriju najaktivnijih korisnika, mora se logirati u Twitter šest do sedam dana tjedno i tvitati oko tri do četiri puta tjedno.

Promjena fokusa na kriptovalute i NSFW

Istraživanje je također otkrilo promjenu fokusa zanimanja najaktivnijih korisnika koji govore engleski koja bi Twitter mogla učiniti manje privlačnim oglašivačima.

Naime, teme vezane uz kriptovalute i potencijalno nepoćudne sadržaje (not safe for work, NSFW) koji često uključuju golotinju i pornografiju privlače sve više interesa takvih korisnika.

S druge strane, zanimanje za vijesti, sport i zabavu je u padu. Riječ je o temama koje su podigle Twitter do statusa platforme s blizu 240 milijuna dnevno aktivnih korisnika diljem svijeta.

Twitter ne objavljuje podatke o tome koliko je tvitova na engleskom jeziku i koliko zarađuje na njima. Ali, može se pretpostaviti kako je riječ o za poslovanje važnoj (ako ne i ključnoj) demografskoj skupini.

Twitter ostvaruje više prihoda od oglašavanja iz Sjedinjenih Država nego na svim preostalim tržištima na kojima je prisutan skupa. Vjerojatno je većina oglasa u SAD-u usmjerena prema govornicima engleskog jezika.

U Twitteru su se odlučili na istraživanje potencijalno uznemirujućih trendova među korisnicima koji su možda prikriveni porastom ukupnog broja dnevno aktivnih korisnika.

Također su željeli bolje razumjeti razloge pada broja najaktivnijih korisnika. Među rezultatima istraživanja nisu navedeni mogući razlozi za taj pad.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next