Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Povuče li se Elon Musk, hoće li Microsoft preuzeti Twitter? Istaknuto

Povuče li se Elon Musk, hoće li Microsoft preuzeti Twitter?

Twitterova uprava mogla bi tužiti Elona Muska ako odustane od najavljenog preuzimanja te tvrtke.

Kao što smo već pisali, Musk je privremeno odgodio preuzimanje Twittera za 44 milijarde američkih dolara.

Iako je bio odustao od postupka dubinskog snimanja stanja u kojem se ta tvrtka nalazi, Musk je pauzirao akviziciju dok ne dobije podatke o udjelu lažnih u ukupnom broju korisničkih računa tviteraša.

Twitter tvrdi kako među 229 milijuna dnevno aktivnih korisnika lažnih korisničkih računa ima manje od pet posto. Musk je uvjeren kako ih ima najmanje 20 posto, možda čak i do 90 posto.

Dosad nije javno ponudio dokaze za te tvrdnje. No, spam botovi su već dulje vrijeme Twitterova slaba točka, što Musk vrlo dobro zna.

Kako piše AP, Musk ne može jednostrano obustaviti preuzimanje Twittera, iako u ugovoru postoji odredba prema kojoj je to moguće ako postoji materijalni štetni učinak koji značajno smanjuje vrijednost te tvrtke.

Moguća je tužba

Musk je odlučio ponašati se kao da može odustati od kupnje Twittera. Zbog toga su burzovni analitičari počeli upozoravati kako vjerojatno pokušava sniziti cijenu koju je sam postavio, ali bi mogao u potpunosti odustati od kupnje Twittera.

Izgledi za to su, prema procjenama analitičara Dana Ivesa, trenutno veći od 60 posto.

Ali, Twitterova uprava nema namjeru Musku olakšati povlačenje. Nekoliko sati nakon što je tvitnuo kako napretka ne može biti bez podataka o spam botovima objavili su kako transakciju žele zaključiti što je brže moguće.

Između ostalog, naveli su kako je postignut dogovor o cijeni, kako vjeruju da je taj sporazum u najboljem interesu Twitterovih dioničara te kako namjeravaju poduzeti mjere kako bi Muska prisilili da ga ispoštuje.

Sudeći prema tonu objave, čini se kako je Twitterova uprava spremna i na tužbu ako dođe do odustajanja. Musk se obvezao platiti milijardu USD odštete ako povuče svoju ponudu.

Njegova taktika vjerojatno će i privući pozornost američkog regulatornog tijela Securities and Exchange Commisson, s kojim je i ranije imao problema zbog objava na Twitteru vezanih uz financijska pitanja.

Tko bi mogao uskočiti i zauzeti njegovo mjesto? Nagađa se kako bi to mogao biti Microsoft, piše CNN.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next