Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Avaya bi uskoro mogla završiti u stečaju Istaknuto

Avaya bi uskoro mogla završiti u stečaju

IT tvrtka Avaya Holdings približava se trenutku kad će morati zatražiti pokretanje stečaja s preustrojem.

U toj tvrtci koja se bavi pružanjem rješenja za digitalne komunikacije ozbiljno dvoje mogu li nastaviti dalje s poslovanjem zbog dospjeća duga tijekom iduće godine.

Početkom ovog tjedna pregovarali su sa svojim financijskim udjelničarima o mogućem sveobuhvatnom rješenju koje bi moglo ojačati bilancu.

Dva plana za stečaj

Jedan plan - koji je dobio podršku dijela investitora, među kojima je Apollo Global Management - predviđa značajno smanjenje opterećenja Avaye dugom kroz stečaj s preustrojem, uklanjanje dioničara i - nakon završetka interne istrage oko financijskog izvješćivanja - osigurati direktorima oslobađanje od mogućih tužbi i sudskih sporova.

Drugi plan, kojeg podržavaju vlasnici Avayinih neosiguranih obveznica, predlaže vansudski preustroj tvrtke, što obuhvaća novo izdanje obveznica i pozajmice kako bi stari dugovi bili smanjeni.

Vrijednost Avayinih dionica je tijekom ove godine pala za blizu 97 posto, a tržišna vrijednost se strmoglavila s više od dvije milijarde prije godinu dana na oko 45 milijuna američkih dolara, piše Reuters.

Nedavno su objavili kako u zadnjem ovogodišnjem tromjesječju očekuju pad prihoda od blizu 40 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. Za fiskalnu 2022. godinu prognoziran je negativni slobodan tijek novca. Trend bi u tom pogledu trebao ostati negativan sve do 2027. godine.

U fiskalnoj ovoj i idućoj godini korištenje gotovine moglo bi dosegnuti blizu 600 mil. USD, od čega je blizu 200 milijuna za troškove preustroja, piše Seeking Alpha.

Tijekom fiskalne 2023. trebao bi početi program rezanja troškova, da bi u prvom kvartalu fiskalne 2024. dosegnuo razinu od blizu 525 mil. USD. Srezani će biti troškovi prodaje, administracije i drugi koji nisu ključni za opstanak tvrtke. Također, mjesto glavnog izvršnog direktora preuzeo je Alan Masarek, koji je pokrenuo preispitivanje strategije i poslovanja na operativnoj razini.

Tvrtka je prisutna u 190 država, gdje opslužuje 220 tisuća lokacija. Među njima je i Zagreb.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next