Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Twitter odgađa povratak nove pretplate, zaposlenici i dalje odlaze Istaknuto

Twitter odgađa povratak nove pretplate, zaposlenici i dalje odlaze

Novi šef Twittera Elon Musk odlučio je odgoditi ponovno pokretanje servisa za pretplatu s potvrdom identiteta korisnika. U međuvremenu egzodus iz Twittera se nastavlja.

Musk je na Twitteru objavio kako će pokretanje usluge Blue Verified biti odgođeno sve dok "ne budu sigurni kako mogu zaustaviti lažno predstavljanje". Dodao je kako će vjerojatno koristiti različite boje za označavanje organizacija i pojedinaca.

Plava oznaka prije je bila rezervirana za potvrđene korisničke račune političara, slavnih i poznatih osoba, novinara... Ali, početkom studenog 2022. godine postala je dostupna svima koji su spremni platiti osam američkih dolara mjesečno za nju.

Na taj se potez Musk odlučio kako bi povećao prihode u trenutku kad nije izvjesno hoće li veliki oglašivači i dalje biti prisutni na Twitteru.

Otišao i šef Twittera za Francusku

Nova je usluga stavljena na čekanje nakon što je broj lažnih korisničkih računa naglo porastao. Musk je najavio kako će biti ponovno upogonjena 29. studenog.

Prema njegovim tvrdnjama, Twitter je tijekom prošlog tjedna dodao 1,6 milijuna dnevno aktivnih korisnika, što bi trebalo biti najviše dosad.

No, tijekom istog tjedna na stotine Twitterovih zaposlenika napustilo je tu tvrtku. Njima se početkom ovog tjedna priključio i šef Twittera za Francusku Damien Viel, koji je na toj poziciji proveo zadnjih sedam godina, piše Reuters. Nije naveo zašto se odlučio na odlazak, tek se svima zahvalio za "sedam nevjerojatnih i intenzivnih godina".

Francuski zakoni brane otpuštanje stalno zaposlenih preko noći. Poslodavci moraju unaprijed najaviti otkaze, obično preporučenom pošiljkom, kao i pridržavati se otkaznih rokova (ovisno o razlogu otkaza i stažu u tvrtci).

Ako je riječ o nekoliko otkaza odjednom tijekom 30 dana, tvrtke se također moraju pridržavati određenih procedura. Između ostalog, moraju o tome obavijestiti predstavnike sindikata i Ministarstvo rada. Zbog toga taj proces traje bar nekoliko tjedana.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next