Biz Tech web portal powered by vidi logo2

TikTok bi mogao postati treća najveća društvena mreža svijeta Istaknuto

TikTok bi mogao postati treća najveća društvena mreža svijeta

TikTok bi tijekom 2022. godine mogao postati trećom najvećom društvenom mrežom na svijetu.

Tako predviđaju u tvrtci Insider Intelligence (prethodno poznatoj po nazivu eMarketer), gdje smatraju kako će tijekom godine koja nam uskoro pokucati na vrata kineska platforma za kratke internetske video zapise dosegnuti 755 milijuna mjesečno aktivnih korisnika.

Tik Tok je tijekom 2020. godine zabilježio porast broja korisnika od 59,8 posto, da bi u ovoj godini rast dosegnuo 40,8 posto.

Facebook je, prema podacima tvrtke Meta Platforms, imao 2,91 milijarde aktivnih korisnika, uz porast od šest posto u odnosu na prethodnu godinu. Instagram je nedavno prešao brojku od dvije milijarde mjesečnih korisnika. Još u lipnju 2018. imali su ih milijardu.

Ispred Snapa i Twittera

Treba imati na umu kako se Insider Intelligence pri procjeni oslanja na vlastitu metodologiju i definiciju mjesečno aktivnih korisnika. Naime, broje samo korisnike koji se ulogiraju barem jednom mjesečno konzistentno tijekom kalendarske godine, pri čemu iz računice nastoje ukloniti lažne korisničke račune.

Prema njihovoj prognozi, Facebook će tijekom 2022. dosegnuti 2,1 mlrd. mjesečno aktivnih korisnika. Instagram će biti na drugom mjestu s 1,28 mlrd. korisnika, treći TikTok sa 755 milijuna, ispred Snapa i Twittera.

Po podacima tvrtke Sensor Tower TikTok je u prvom kvartalu prošle godine premašio dvije milijarde preuzimanja u trgovinama aplikacijama App Store i Google Play. App Annie je zabilježila njihov rast od 325 posto tijekom 2020., uz najbrži rast vremena provedenog u aplikaciji općenito, piše Tech Crunch.

U srpnju ove godine TikTok je (računajući i sestrinsku aplikaciju Douyin u Kini) postala prva aplikacija za mobitele koja je dosegla tri milijarde preuzimanja u App Storeu i Google Playu, ne računajući igre. Time se pridužila malom broju aplikacija koje su uspjele ostvariti takav rezultat. Među njima su Tinder, Netflix, YouTube i Tencent Video.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next