Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Bolt privukao 600 milijuna € ulaganja Istaknuto

Markus Villig, glavni izvršni direktor Bolta Markus Villig, glavni izvršni direktor Bolta

Tvrtka Bolt zatvorila je krug financiranja vrijedan 600 milijuna eura, čime je njezina ukupna procijenjena tržišna vrijednost premašila razinu od četiri milijarde eura.

Sredstva su prikupljena od novih ulagača - među kojima su Sequoia, Tekne i Ghisallo - te od postojećih kao što su G Squared, D1 Capital i Naya.

Prikupljena sredstva primarno će biti korištena za osnaživanje usluge Bolt Market, koja bi do kraja ove godine trebala zaživjeti i u Hrvatskoj. Ta usluga dostave namirnica u roku od 15 minuta bi tijekom narednih nekoliko mjeseci trebala - osim kod nas - biti predstavljena u ukupno deset europskih država, među kojima su Portugal, Rumunjska i Švedska te baltičke i srednjeeuropske države.

Dio 600 milijuna eura vrijedne investicije bit će uloženo za ubrzanje širenja postojećih usluga. Prošle su godine iz Bolta najavili ulaganja u Hrvatsku, koju smatraju jednim od ključnih tržišta u ovoj regiji.

Velik rast u Hrvatskoj

Bolt ima 75 milijuna korisnika diljem svijeta kojima nudi usluge kao što su vožnja na zahtjev, dijeljenje automobila, najam romobila i električnih bicikala... U ponudi su također dostava hrane iz restorana i namirnica.

Kako tvrde u toj tvrtci, u Hrvatskoj su tijekom srpnja ove godine zabilježili porast broja korisnika za 87 posto, dok je broj završenih vožnji u prvih sedam mjeseci narastao za 68 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Osijekom, Rijekom i Varaždinom prometuje ukupno 550 Boltovih električnih romobila, kojima je dosad prijeđeno ukupno više od 430 tisuće kilometara.

Usluga Bolt Food je, prema podacima te tvrtke, u Hrvatskoj od siječnja do lipnja ove godine rasla za 97 posto. Samo je u lipnju ostvareno 34 puta više narudžbi u odnosu na lipanj 2020., tvrde u Boltu.

U budućnosti očekuju trend porasta korištenja usluga prijevoza umjesto vlastitog vozila biti u porastu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next