Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Velike tehnološke tvrtke uvjetuju povratak na posao cijepljenjem Istaknuto

Velike tehnološke tvrtke uvjetuju povratak na posao cijepljenjem

Više velikih tehnoloških tvrtki u Sjedinjenim Državama postavilo je cijepljenje protiv koronavirusa kao uvjet za povratak na posao.

Svi koji će željeti ući u Microsoftove urede u SAD-u od rujna će morati pokazati potvrdu kako su cijepljeni protiv koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19. Zaposlenici koji se nisu cijepili zbog zdravstvenih problema ili drugih razloga (primjerice, vjera im brani) moći će dobiti poseban smještaj. Osobe koje brinu o imunosuprimiranim bolesnicima ili su roditelj male djece moći će raditi od kuće do siječnja iduće godine.

U Microsoftu su također pomjerili datum za potpuno otvaranje svojih ureda s rujna na "najranije 4. listopada". Ta tvrtka zapošljava nešto manje od 167 tisuća ljudi diljem svijeta, od čega je njih oko sto tisuća u SAD-u. Nastavit će dalje pomno pratiti razvoj situacije s pandemije i prilagođavati planove eventualnim promjenama, ovisno o stanju stvari na terenu gdje se njihovi uredi nalaze.

Naglo širenje delta soja

Microsoftova odluka uslijedila je nakon porasta broja slučajeva bolesti COVID-19 zabilježenih u Sjedinjenim Državama, piše Verge.

Do porasta je došlo uslijed širenja delta soja te zarazne bolesti. Trenutno je taj soj zabilježen kod više od 80 posto zaraženih u SAD-u. Zdravstvene vlasti su preporučile nošenje zaštitnih maski u zatvorenim javnim prostorima na područjima gdje je došlo do brzog širenja virusa, piše Reuters.

Slične su mjere donijele i druge tehnološke tvrtke.

Facebook je svim zaposlenicima u SAD-u naložio obvezno korištenje maski u uredima i cijepljenje prije no što se vrate na posao. Očekuju kako će rad u uredima biti nastavljen u potpunosti tijekom listopada. Google je također uvjetovao povratak na posao u ured cijepljenjem i odgodio početak rada u uredima do 18. listopada. Cijepljenje kao uvjet vrijedi i za sve zaposlenike Alphabeta, Googleove krovne tvrtke.

U Twitteru su tijekom proteklog tjedna ponovno zatvorili urede u SAD-u, dva tjedna nakon što su ih otvorili nakon stanke dulje od 16 mjeseci. U Lyftu su, uz obvezno cijepljenje, odgodili povratak u urede za veljaču iduće godine, dok Apple namjerava vratiti korištenje maski u većini svojih trgovina u SAD-u.

Cijepljenje je obvezno i u Ciscu, Netflixu, Salesforceu, Uberu...

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next