Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Slack na brzinu povukao kontroverznu novu značajku Istaknuto

Slack na brzinu povukao kontroverznu novu značajku

Samo nekoliko sati nakon što je upogonjena nova značajka popularne aplikacije Slack brže-bolje je povučena, uz isprike.

Prvotno najavljena u listopadu prošle godine, značajka Connect DM trebala je omogućiti izravnu komunikaciju s povjerenja vrijednim Slackovim vanjskim partnerima. Ta je tvrtka putem svoje popularne aplikacije do tada omogućavala tek izravnu razmjenu poruka između zaposlenica i zaposlenika iste organizacije.

Nova je značajka po početnim postavkama dostupna svima i dio je značajke Slack Connect koja tvrtkama omogućava povezivanje do 20 različitih organizacija u zajedničkom virtualnom prostoru radi suradnje u stvarnom vremenu.
Prema Slackovim podacima, Connect već koristi više od 74 tisuće njihovih klijenata u 153 države.

Otvorena vrata mogućim zlorabama

U izvornom obliku Connect DM trebao je omogućiti zaposlenicima stvaranje poruke s pozivom na suradnju koju bi bilo moguće poslati bilo kome. Nakon što je poziv prihvaćen moguće je ostvariti izravnu komunikaciju putem Slackove platforme.
Provjerene organizacije posebno su označene kako bi zaposlenici znali kome mogu vjerovati, a pozivnica ima ograničeni rok trjaanja (14 dana), nakon čega ju je potrebno ponovno poslati.

Ali, Slackova odluka da Connect DM učini dostupnim svima naišla je na oštre kritike na društvenim mrežama zbog toga što otvara vrata mogućnostima zlorabe, od neželjenih poruka i uznemiravanja pa dalje.

Iz Slacka su na to uzvratili kako je moguće isključiti mogućnost slanja izravnih poruka. No, samo nekoliko sati kasnije odlučili su ju povući, prihvaćajući kritike o mogućim zlorabama i priznajući kako su pogriješili.

Slack je krajem prošle godine za 27,7 milijardi američkih dolara preuzela platforma za suradnju Salesforce. Zadnjih mjeseci bilježe porast prihoda i broja korisnika uslijed primjene epidemioloških mjera zbog širenja pandemije koronavirusa.
Sa 156 tisuća korisnika i 902,6 milijuna američkih dolara prihda ostvarili su 2020. godine porast od 43 posto u odnosu na godinu prije, piše ZDNet.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next