Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Agrivi ponudio agronomskog savjetnika s umjetnom inteligencijom Istaknuto

Matija Žulj (Agrivi) Matija Žulj (Agrivi)

Tvrtka Agrivi predstavila je tehnološko rješenje Agrivi Ed, agronomskog savjetnika temeljenog na umjetnoj inteligenciji.

Ed može pružiti savjete poljoprivrednicima o optimalnom odabiru sjemena, preporučiti prikladne proizvode za zaštitu usjeva od specifičnih štetnika ili bolesti te pružiti uvid u gnojiva i regenerativne prakse.

Također može ponuditi savjete o osiguranju usjeva, mogućnostima financiranja, najboljim praksama...

"Mala i srednja poljoprivredna gospodarstva, koja čine značajan udio u globalnoj poljoprivredi, trebaju pomoć i podršku šireg poljoprivrednog ekosustava kako bi prihvatila prakse upravljanja usjevima koje se temelje na tehnologiji i podacima", rekao je Matija Žulj, direktor Agrivija.

Osim poljoprivrednicima, Ed je dostupan svim tvrtkama fokusiranim na suradnju s poljoprivrednicima putem platforme Agrivi Engage, koja im omogućuje lansiranje na tržište vlastito personalizirano izdanje Eda.

Osim što ga mogu brendirati, također je moguće i prilagoditi savjete koje daje u skladu s lokalnim uvjetima, regulativi... Dostupan je putem WhatsAppa, a nudi i podršku na više od 50 jezika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next