Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Andreessen Horowitz otvara ured u Londonu, bavit će se kriptovalutama Istaknuto

Andreessen Horowitz otvara ured u Londonu, bavit će se kriptovalutama

Investicijska tvrtka Andreessen Horowitz odabrala je London za svoj prvi ured izvan SAD-a, kladeći se da će vlada Ujedinjenog Kraljevstva stvoriti gostoljubiviju klimu za novoosnovane blockchain tvrtke.

Tvrtka rizičnog kapitala iz Silicijske doline, koja upravlja s oko 35 milijardi američkih dolara imovine, u ranim je fazama financijski poduprla rast i razvoj tvrtki kao što su Facebook, Twitter, Coinbase i Stripe.

Odlučili su proširiti poslovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo u vrijeme kada je status Londona kao središta financijskih tehnologija poljuljan.

Kripto i blockchain u fokusu

Broj javnih ponuda dionica i izlistavanja tvrtki na burzama kapitala je u padu, pojavili su se problemi s vodećim startupovima kao što su Revolut i Checkout.com, a i odlaze talenti poput osnivača Monze Toma Blomfielda.

S druge strane, konkurentske europske prijestolnice poput Pariza postale su privlačnije u zadnje vrijeme.

Londonski ured Andreessena Horowitza usredotočit će se na kripto i blockchain startupove, u koje je uložio 7,6 mlrd. USD kapitala na globalnoj razini. Između ostalog, bit će pokrenut akceleratorski program Crypto Startup School početkom sljedeće
godine, kao dio šireg niza inicijativa namijenjenih poticanju lokalnih fintech zajednica.

Odluka tvrtke o otvaranju ureda u Londonu dolazi nakon ponovne restrikcije kriptovaluta u SAD-u, piše Financial Times. U razmatranje su također bili uzeti Dubai i Singapur.

Američka regulatorna agencija Securities and Exchange Commission (SEC) prošli je tjedan podnijela tužbe protiv Binancea i Coinbasea, vodećih tvrtki u industriji kriptovaluta.

Velika Britanija želi privući tvrtke koje se bave kriptoimovinom razvija regulatorni okvir koji približava trgovanje digitalnom imovinom standardima za vrijednosne papire kao što su dionice i obveznice.

Tijekom prošlog tjedna Sequoia Capital, njihov tržišni suparnik, odlučio je izdvojiti svoje poslovne jedinice u Kini i Indiji, smanjujući broj zaposlenih na međunarodnoj razini zbog rastućih globalnih napetosti.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next