Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Binance napušta Nizozemsku i pod istragom je u Francuskoj Istaknuto

Binance napušta Nizozemsku i pod istragom je u Francuskoj

Najveća svjetska burza kriptovaluta, Binance, je pod istragom francuske vlasti prema izvješćima medija u Francuskoj.

Istraga je usmjerena na njihove postupke protiv pranja novca.

Istraživanje dolazi nakon najave odlaska tvrtke iz Nizozemske nakon što nije uspjela dobiti licencu od nizozemske središnje banke.

U izjavi je Binance potvrdio da su francuske vlasti posjetile njihove urede prošlog tjedna i da će se u skladu s time pridržavati.

„Prošli tjedan smo imali posjet relevantnih vlasti na našim prostorima. Binance, kao i uvijek, bio je potpuno suradljiv i ispunili smo naše obveze u skladu s time. Nastavljamo blisko surađivati ​​s regulatorima i agencijama za provedbu zakona u vezi sa svim trenutnim zahtjevima usklađenosti kako bismo održali visoke standarde“, izjavio je glasnogovornik tvrtke.

Kriptovalute su posljednjih godina postale popularna klasa imovine za trgovanje kako za maloprodajne tako i za institucionalne ulagače.

Međutim, postavljena su pitanja o rizicima povezanim s kriptovalutama jer njihove cijene mogu doživjeti ogromne fluktuacije.

Regulatori diljem svijeta pokušavaju povećati pritisak na burze kriptovaluta kako bi ih učinili transparentnijima.

Binance se suočava s izazovima i u Sjedinjenim Američkim Državama i u Europi.

U SAD-u, burzu su tužila dva financijska regulatora – Komisija za vrijednosnice i burzu (SEC) i Komisija za trgovanje robnim ročnicama (CFTC), koji tvrde da je poslovala ilegalno u SAD-u i ignorirala zakone namijenjene zaštititi ulagače.

SEC također optužuje tvrtku i osnivača Changpeng Zhaoa za nepravilno postupanje sa sredstvima klijenata.

Binance brani svoje prakse. Trenutno se vode pregovori između tvrtke i SEC-a u vezi s operacijama u SAD-u kako bi se izbjeglo potpuno zamrzavanje imovine.

Binance je upozorio da će njihove operacije „potpuno stati“ ako američki sud odobri zahtjev regulatora za zamrzavanje imovine.

Podružnica Binancea u Ujedinjenom Kraljevstvu, Binance Markets Limited, uklonjena je s registra Financial Conduct Authority 30. svibnja, prema zahtjevu same tvrtke, čime joj nije ostao nijedan ovlašteni entitet u Ujedinjenom Kraljevstvu, navodi se na web stranici FCA-e, britanskog tijela za financijsko poslovanje.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next