Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Američki ogranak Binancea više ne prima dolare Istaknuto

Američki ogranak Binancea više ne prima dolare

Kripto mjenjačnica Binance.US obustavila je primanje depozita u američkim dolarima, a njeni bankarski partneri spremaju se pauzirati kanale za podizanje fiat dolara od 13. lipnja.

Ova je najava stigla nekoliko dana nakon što su američki regulatori tužili Binance i njegovog izvršnog direktora Changpeng Zhaoa.

Iz američkog ogranka najveće svjetske kripto burze također su poručili kako poduzimaju "proaktivne korake" prema prijelazu na isključivo razmjenu kriptovaluta. Trgovanje, ulozi, depoziti i isplate u kriptovaluti ostat će u potpunosti operativni, dodali su.

Zasad nema panike

Iako je poslovanje Binacea u Sjedinjenim Državama značajno manje od onog kojeg ostvaruje međunarodna grupacija, obustava mogućnosti podizanja novca mogla bi dovesti do porasta zabrinutosti, pa i panike među onima koji kod njih drže kriptovalute.

Zasad nema naznaka ozbiljnijih problema. Cijena bitcoina, najpopularnije svjetske kriptovalute, izgubila je zadnjih dana tek neznatno na vrijednosti. Slično je stanje i s Binanceovim tokenom BNB.

Binance je u veljači ove godine privremeno obustavio transakcije u američkim dolarima.

Američka regulatorna agencija Securities and Exchange Commission (SEC) podnijela je u ponedjeljak tužbu protiv Binancea i njegovog osnivača Zhaoa, a dan kasnije tužila je i Coinbase, najveću američku platformu za kriptovalute.

To je drastično povećanje pritiska na industriju kriptovaluta, koja je u problemima od implozije mjenjačnice FTX krajem prošle godine. Američki financijski regulatori podržali su zamrzavanje Binanceove imovine, piše Reuters.

Binance.US je priopćio kako SEC-ov stav o kriptovaluti smatra "izuzetno agresivnim i zastrašujućim", dodajući da će nastaviti "energično braniti sebe, svoje kupce i industriju od bezrazložnih napada SEC-a".

Kriptoindustrija je posljednjih dana napala predsjednika SEC-a Garyja Genslera, koji je odbacio kritike prema kojima ta agencija pokušava slomiti kriptoindustriju.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next