Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Binance privremeno obustavlja transakcije u američkim dolarima Istaknuto

Binance privremeno obustavlja transakcije u američkim dolarima

Binance, najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta, obustavit će uplatu i isplatu sredstava u američkim dolarima.

U Binanceu nisu ponudili obrazloženje za taj potez. Naveli su tek kako je riječ o privremenoj mjeri, koja će na snagu stupiti u srijedu, 8. veljače. Korisnike na koje će se odnositi obavijestit će izravno, a uslugu će ponovno upogoniti čim će to biti moguće.

Također su istaknuli kako 0,01 posto njihovih mjesečno aktivnih korisnika obavlja transakcije u američkim dolarima. Svi ostali načini kupovanja i prodaja kriptovaluta i dalje su dostupni, uključujući i eure, debitne i kreditne kartice, Google i Apple Pay...

Zabilježen povećan odljev u dolarima

Binance US, ogranak tvrtke koji je pod regulatornim nadzorom američkog Ministarstva financija, objavio je na Twitteru kako nije obuhvaćen ovom suspenzijom, što znači kako se ona odnosi samo na Binanceove korisnike izvan Sjedinjenih Država koji prebacuju novac s bankovnih računa ili na njih u dolarima.

Prema podacima tvrtke Arkham Intelligence, koje prenosi CNBC, nakon Binanceove objave zabilježeno je naglo povećanje povlačenja sredstava iz kriptonovčanika registriranih pri toj tvrtci. Milijuni stablecoina vezanih uz USD, kao što su tether i USDC, bili su prebačeni u druge mjenjačnice ili pojedinačne digitalne novčanike.

Tijekom tog dana neto odljev američkih dolara iz Binancea bio je veći od 172 milijuna, što je tek mali dio digitalne imovine vrijedne 42,2 mlrd. USD, s koliko Binance ukupno raspolaže. BNB, Binanceov token, održao se na razini od oko 328 USD.

Krajem siječnja Binance je objavio kako je njihova banka partner Signature podigla minimume za dolarske transakcije na 100 tisuća USD. Nova razina se u to vrijeme odnosila na sve korisnike te kriptomjenjačnice.

Prošle su godine u toj tvrtci razmatrali mogućnost preuzimanja posrnule kriptomjenjačnice FTX kako bi ju spasili, ali su od toga bili odustali. FTX je potom otišao u stečaj, a njegovi čelni ljudi sad su metom velike istrage zbog prijevare.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next