Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Sony ponovno pokreće platformu za igranje na mobitelima Istaknuto

Sony ponovno pokreće platformu za igranje na mobitelima

Sony je ustrojio novi odjel koji će se baviti igrama za pametne telefone, nazvan PlayStation Studios Mobile.

Prva koja će se naći pod njegovim okriljem bit će tvrtka Savage Game Studios, koju je Sony nedavno preuzeo. Razvojni programeri koji će raditi u sklopu PlayStation Studios Mobile navodno će imati odriješene ruke, a odjel za igraće konzole i središnjica se ne bi trebala prekomjerno uplitati u njihovo djelovanje na operativnoj razini.

Prije nekoliko tjedana Sony je također potvrdio kako za 3,6 milijardi američkih dolara preuzima tvrtku Bungie, studio u kojem su nastali Halo i Destiny.

Novi naslovi za mobitele

Fokus japanske korporacije i dalje će biti na igrama za konzolu PlayStation, ali žele ljudima pružiti više mogućnosti interakcije sa sadržajima iz njihovog kataloga. Na sličan je način Sony svojedobno počeo nuditi naslove do tada ekskluzivno rezervirane za PlayStation i u izdanjima za stolna računala.

Ta se taktika, čini se, isplatila - samo je igra God of War bila prodana u više do dva milijuna primjeraka nakon što je postala dostupna za PC.

Ali, u Sonyju ovog puta namjeravaju proizvoditi potpuno nove igre za mobilne platforme, pri čemu će pojedini naslovi biti temeljeni na sadašnjim franšizama za PlayStation.

Sony je još 2014. godine pokrenuo platformu PlayStation Mobile za uređaje s operativnim sustavom Android. Ponudili su katalog s klasičnim igrama, naslovima za konzolu PS Vita i nekoliko ekskluzivnih igara. No, ta je platforma ugašena već iduće godine.

Neuspjeh nije obeshrabrio nadležne u Sonyju, pa bi do 2025. godine trebali imati pola svojih naslova u ponudi u izdanju za mobilne platofrme. Također je u planu i servis koji bi omogućio igranje uživo, u sklopu kojeg bi do 2026. trebalo postati dostupno deset igara, piše Tech Radar.

Prema podacima tvrtke Sensor Tower, samo je igra uživo Genshin Impact uprihodila 154 milijuna USD tijekom srpnja ove godine, a tržište igara online u Sjedinjenim Državama vrijedilo je 1,8 milijardi USD.

.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next