Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Sony i Honda zajedno će proizvoditi električna vozila Istaknuto

Sony Vision-S Sony Vision-S

Sony i Honda dogovorili su zajedničko ulaganje u novu tvrtku, koja će biti pokrenuta još tijekom ove godine. Prva bi vozila na električni pogon trebala početi isporučivati za prodaju već tijekom 2025. godine.

U toj zasad bezimenoj tvrtci osmišljavati, razvijati i prodavati električne automobile, ali neće u vlasništvu imati proizvodne pogone. Izradu će preuzeti Honda, dok će u Sonyju razviti platformu za usluge mobilnosti.

Zasad još nije jasno o čemu se konkretno radi i kako bi to sve skupa trebalo izgledati i funkcionirati. No, Sony je poznat po senzorima slike za pametne telefone. Tu tehnologiju u sve većoj mjeri koristi u dizajniranju procesora za automobile.

Također je jedan od divova u industriji računalnih igara, zahvaljujući uspjehu igraće konzole PlayStation, a i ima iskustva i s telekomunikacijama te industrijom zabave.

Sony već ima auto

Iz Sonyja je tijekom siječnja stigla najava pokretanju tvrtke Sony Mobility, s ciljem istraživanja mogućeg ulaska u tržište električnih vozila. Nije poznato što će biti s tom tvrtkom nakon što je postignut sporazum s Hondom.

Prije dvije godine su na sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show predstavili koncept električnog vozila Vision-S, da bi tijekom CES-a 2022 prikazali i prototip terenca Vision-S 02, piše Verge.

Honda je trenutno u procesu preobrazbe u tvrtku koja se bavi izradom električnih vozila. Do 2040. godine trebali bi u potpunosti prestati proizvoditi automobile na benzin i dizel. Imaju zajedničko ulaganje s američkim General Motorsom, s kojim također namjeravaju razviti električna vozila, piše CNBC.

Kineske tvrtke Xiaomi i Baidu također su pokrenule vlastite tvrtke za proizvodnju vozila na struju. S istim ciljem snage su nedavno udružili Nissan, Mitsubishi i Renault, a navodno se i u Appleu napokon trgnuli i bacili na izradu vlastitog autonomnog vozila.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next