Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Netflix preuzima tvorce igre "Stranger Things" Istaknuto

Netflix preuzima tvorce igre "Stranger Things"

Netflix namjerava preuzeti Next Games, finski studio za razvoj računalnih igara, za približno 65 milijuna eura.

U tom je devet godina starom studiju, specijaliziranom za izradu igara za mobitele, nastala igra "Stranger Things: Puzzle Tales" temeljena na istoimenom Netflixovom hit serijalu. Također su tvorci igara "The Walking Dead: Our World" i "The Walking Dead: No Man's Land".

U Netflixu su spremni platiti 2,1 euro u gotovini po dionici Next Gamesa, više nego dvostruko više koliko je vrijedila na kraju dana trgovanja. Transakcija bi trebala biti okončana tijekom drugog ovogodišnjeg tromjesječja.

Slijede primjer Sonyja i Microsofta

Netflix je tijekom 2021. godine ozbiljnije iskoračio u svijet računalnih igara, nastojeći diverzificirati poslovanje koje se trenutno temelji na internetskom streamingu video sadržaja. Na poziciju dopredsjednika zaduženog za igre doveli su Mikea Verdua iz Facebooka. Prve igre za mobitele pretplatnicima su počeli nuditi u studenom prošle godine.

Preuzimanje manjih studija za razvoj računalnih igara pokazala se kao uspješna strategija za Sonyjev PlayStation i Microsoftov Xbox. Sličan pristup koristi i kineski Tencent. Čini se kako će se i Netflix okušati u tome, oslanjajući se pritom na hit naslove iz svog kataloga za streaming.

Next Games bi trebao igrati ključnu ulogu u tome, piše CNBC, jer u Netflixu računaju na njihov iskusni tim. Prošle su godine također kupili Night School Studio.

Netflix trenutno nudi 12 igara za mobitele, među kojima su "Stranger Things 3: The Game" i "Card Blast". U siječnju ove godine najavili su kako namjeravaju tijekom nadolazećih mjeseci značajno proširiti ponudu. Između ostalog, pribavili su ekskluzivnu licencu za igru "Asphalt Extreme".

Njihova platfroma podržava igre za operativne sustave Android i iOS. Igre su zasad besplatno dostupne Netflixovim pretplatnicima, bez oglasa i kupovine u aplikacijama, piše Verge.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next