Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Startup koji surađuje s Appleom i Samsungom dobio novu rundu investicija Istaknuto

Startup koji surađuje s Appleom i Samsungom dobio novu rundu investicija

Servify, tvrtka koja upravlja životnim vijekom uređaja nekoliko velikih proizvođača pametnih telefona (među kojima su Apple i Samsung), dobit će investiciju vrijednu najmanje 65 milijuna američkih dolara.

Ulaganje serije D u startup sa sjedištem u Mumbaiju u Indiji predvodi fond Singularity Growth Opportunity. Priključili su se AmTrust i Pidilite, kao i sadašnji investitori Iron Pillar, Beenext, Blume Ventures i DMI Sparkle Fund. Investicijska runda još nije zaključena pa u Servifiyju očekuju kako bi ukupni iznos mogao biti za pet do deset mil. USD veći.

Javna ponuda dionica za dvije godine

Sedam godina star startup dosad je prikupio 110 mil. USD investicija.

Servify surađuje s više od 75 proizvođača elektroničkih uređaja, među kojima su OnePlus i Xiaomi. Za njihove uređaje nudi usluge podrške nakon prodaje, kao što su zaštita od oštećivanja i produljeno jamstvo.

Prisutni su u više od 40 država svijeta i imaju više od 700 zaposlenih. Ove godine bi trebali ostvariti više od 130 mil. USD prihoda. Oko 60 posto prihoda ostvaruju u Indiji. .

Planiraju do kraja ove financijske godine proširiti poslovanje na Latinsku Ameriku, kao i po prvi put zakoračiti na japansko tržište.

Također, namjeravaju se tijekom idućih godine i po do dvije upustiti i u javnu ponudu dionica. Zasad nije poznato kolika bi tržišna kapitalizacija nakon nove runde ulaganja mogla biti, ali se procjenjuje kako se bliže statusu jednoroga, odnosno oko milijardu USD vrijednosti.

Osim podrške za pametne telefone, tablet računala, laptope i uređaje iz kategorije nosivog računalstva, Servify također namjerava se baviti i kućanskim uređajima te električnim vozilima.

Apple i Samsung su svojim kupcima nedavno ponudili mogućnost samostalnog popravka uređaja.

Servify bi trebao profitirati od toga jer će biti u poziciji prodavati rezervne dijelove. Ipak, to što će se ljudi rjeđe odlučivati na zamjenu starog uređaja novim bi se moglo negativno odraziti na njihovo poslovanje, piše Yahoo Finance.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next