Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Unity odbio ponudu za preuzimanje vrijednu 20 mlrd. USD Istaknuto

Unity odbio ponudu za preuzimanje vrijednu 20 mlrd. USD

Proizvođač softvera za video igre Unity odbio je ponudu za preuzimanje vrijednu 20 milijardi američkih dolara.

Ponuda, pristigla od tvrtke AppLovin, nije u najboljem interesu dioničara, uvjereni su u upravi Unityja. AppLovin je ponudio 58,85 USD po dionici, za oko 18 posto više od cijene na kraju trgovanja dan prije.

Uprava te tvrtke predložila je umjesto toga akviziciju tvrtke IronSource, u kojoj proizvode tehnologije za mobilno oglašavanje, za 4,4 mlrd. USD, piše CNBC.

U gubitku usprkos tržišnoj dominaciji

Dogovorom o povezivanju te dvije tvrtke, postignutom tijekom prošlog mjeseca, IronSource bi u potpunosti postao vlasništvo Unityja. To bi Unityju trebalo osigurati dugoročno bolju poziciju na tržištu.

AppLovin je svoju ponudu uvjetovao odustajanjem od preuzimanja IronSourcea. Sadašnji glavni izvršni direktor Unityja John Riccitiello ostao bi na čelu tvrtke koja bi nastala spajanjem Unityja i AppLovina.

Vrijednost dionice Unityja pala je za sedam posto nakon što su poslali odbijenicu AppLovinu.

Unity proizvodi softver na kojem se temelje brojne popularne igre za računalne konzole, kao i popularne igre za pametne telefone kao što su Pokemon Go, Animal Crossing: Pocekt Camp, Call of Duty: Mobile i druge.

Usprkos tome što drži velik dio tržišta, Unity je u gubicima. Tijekom proteklog tromjesječja zabilježili su neto gubitak od 177,6 milijuna USD, više nego u isto vrijeme prošle godine (107,6 mil. USD).

Povezivanje s IronSourceom bi razvojnim programerima u Unityju dalo više alata za rast i monetizaciju mobilnih igara. Također, spajanje bi moglo potaknuti rast broja korisnika u vrijeme kad su tržišne kapitalizacije tvrtki u padu, a do investicija je sve teže doći.

IronSource je u siječnju ove godine preuzeo tvrtku Tapjoy za 400 mil. USD, dok je Unity kupio Ziva Dynamics kako bi proširio asortiman alata koje nude developerima igara i drugih interaktivnih sadržaja, piše Tech Crunch.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next