Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U TikToku će uskoro biti moguće kupovati izravno iz videa Istaknuto

U TikToku će uskoro biti moguće kupovati izravno iz videa

Video aplikacija TikTok proširila je suradnju s platformom za e-trgovinu Shopify kako bi mogla svojim korisnicima ponuditi kupovinu u aplikaciji.

Testiranje servisa TikTok Shopping krenut će među odabranim trgovcima koji koriste Shopify u Kanadi, Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji tijekom nadolazećih tjedana.

Planovi o partnerstvu sa Shopifiyjem najavljeni su još u listopadu prošle godine, kada su predstavljeni novi alati koji su trgovcima s te platforme omogućili stvaranje, pokretanje i optimizaciju marketinških kampanja na TikToku izravno iz njihovih upravljačkih ploča.

Ujedno je tom prilikom dodana i nova integracija u TikToku za Business Ads Manager.

Među prvima - zvijezda Instagrama

Proširenje suradnje trebalo bi uskoro trgovcima koji imaju korisnički račun TikTok For Business omogućiti dodavanje novog taba Shopping u njihove profile na toj aplikaciji i sinkronizaciju kataloga proizvoda kako bi mogli stvoriti mini digitalne izloge.

Osim toga, na raspolaganju će biti poveznice za proizvode koje je moguće koristiti kako bi ih se označilo tagom u video zapisima za objavu na TikToku. Zahvaljujući tome bit će moguće kliknuti označeni proizvod kako bi se došlo izravno na stranicu trgovca i obavila kupovina.

Među prvim korisnicima novih značajki bit će američka Instagram zvijezda Kylie Jenner, koja će ih upogoniti za svoj brend Kylie Cosmetics. Zainteresirani trgovci u Kanadi, SAD-u i Velikoj Britaniji mogu se prijaviti za sudjelovanje u pilotu putem službenog kanala Shopifyja na TikToku, piše Tech Crunch.

U Shopifyju tvrde kako među trgovima raste zanimanje za suradnju s TikTokom. U popularnoj kineskoj video aplikaciji već godinama postupo razvijaju značajke namijenjene digitalnim trgovcima.

Primjerice, tijekom prošle godine su brendovi među kojima je bio Levi's koristili dugme Shop Now kako bi omogućili kupovinu putem poveznica objavljenih na TikTok, dok je američki trgovački div Walmart počeo tu aplikaciju koristiti za prijenose svojih događanja uživo.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next