Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Proizvođač iPhonea seli proizvodnju u Indiju Istaknuto

Proizvođač iPhonea seli proizvodnju u Indiju

Appleov dobavljač Foxconn uložit će 500 milijuna američkih dolara u postavljanje proizvodnih pogona u južnoj indijskoj državi Telangana.

Ulaganje će u prvoj fazi otvoriti 25 tisuća radnih mjesta.

Tijekom ožujka se pojavila vijest kako je Foxconn dobio narudžbu za proizvodnju bežičnih slušalica AirPods za Apple i planira izgraditi tvornicu u Indiji za proizvodnju uređaja.

Indija u fokusu

Apple premješta proizvodnju iz Kine, gdje su prethodna ograničenja zbog epidemioloških mjera uvedenih radi suzbijanja širenja koronavirusa uzročnika bolesti COVID-a poremetila proizvodnju novih iPhonea i drugih uređaja. Ta tehnološka tvrtka također nastoji izbjeći udar na svoje poslovanje zbog napetosti između službenog Pekinga i Washingtona, piše Reuters.

Foxconn je krajem ožujka dobio odobrenje vlade Karnatake za 968 mil. USD vrijedno ulaganje u tu indijsku saveznu državu.

Indija je, uz Brazil i Meksiko, tržište zaslužno za to što je Apple u drugom fiskalnom tromjesečju postavio rekord u prodaji iPhonea.

Apple je u Indiji prisutan od 2017. godine. Krajem rujna 2022. počeli s proizvodnjom linije svojih pametnih telefona iPhone u pogonu kod Sriperumbudura, u blizini grada Chennaija. Do 2025. godine svaki četvrti iPhone bi mogao biti proizveden u Indiji, a jabučari razmatraju i mogućnost pokretanja proizvodnje iPada u toj državi.

Indija i Sjedinjene Države su potpisale memorandum kojim je potvrđen dogovor o zajedničkom mapiranju lanca opskrbe poluvodiča i identificiranju prilika za zajednička ulaganja i tehnološka partnerstva.

Indija nastoji privući veća ulaganja u okviru plana poticaja od 10 milijardi američkih dolara za proizvodnju čipova i zaslona, ​​s ciljem da postane ključni igrač u globalnom lancu opskrbe.

Prošle je godine ta južnoazijska država povećala fiskalnu potporu za nove lokalne pogone poluvodiča kako bi pokrila 50 posto troškova projekta.


na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next