Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Najtrofeniji hrvatski računalni savez dobio nova prijenosna računala Istaknuto

Najtrofeniji hrvatski računalni savez dobio nova prijenosna računala

Infobip je u svom zagrebačkom kampusu ugostio najboblje mlade programere, članove Zagrebačkog računalnog saveza, kojima je donirao 10 prijenosnih računala.

Računala su preuzeli srednjoškolci, višestruki državni pobjednici i osvajači medalja na europskim juniorskim olimpijadama Fran Babić, Vlatko Borevković, Lara Semeš i Lovro Tunjić, njihovi nasljednici osnovci Dino Hadžić i Leona Granoša, zatim Rebeka Ćaćić, Ozren Vili Paunović i Ronald Podgorski te dva najmlađa, Filip Matić i Vito Matković, učenici razredne nastave.

4

Organizator dolaska u ime saveza bio je Filip Mravunac. U pratnji učenika bio je i Ivan Jambrešić, briljantan student PMF-a, mentor, autor zadataka, bivši višestruki državni pobjednik s najduljim članstvom u Savezu, te nekoliko roditelja.

6

Nakon svečanog uručenja laptopa 'ZRSovci' su u opuštenoj atmosferi provedeni kroz kampus. Obitelji darovitih zahvalne su na donaciji i sjajnom domaćinstvu koje je predvodila Tihana Tea Mušica.

7

Infobip donacija mogla bi potaknuti domaći ICT sektor da prepozna ovo mjesto na kojem se okupljaju i stasavaju novi programerski naraštaji, poput ZRSovog uzora, davnougaslog i nenadmašnog MMC-a koji je pod palicom Branimira pl. Makaneca pionirski poticao programiranje i računalstvo od kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next