Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Apple priprema novi model iPhone SE koji eliminira home gumb Istaknuto

Apple priprema novi model iPhone SE koji eliminira home gumb

Apple Inc. (AAPL), neposredno nakon objave iPhonea 16, priprema se najaviti novi telefon nižeg cjenovnog ranga početkom sljedeće godine, uz nadograđene iPade.

Prema glasinama osoba navodno upoznatih s tim pitanjem, Apple se približava proizvodnji ažuriranog iPhone SE — kodnog naziva V59 — koji će postati njen novi model ulazne klase. Apple također planira proizvesti nove modele iPad Air i tipkovnice za izdavanje otprilike u isto vrijeme, rekli su izvori koji su zamolili da ostanu anonimni jer planovi nisu javni.

Ovo izdanje označit će prvo ažuriranje iPhone SE od 2022. godine, kada je Apple dodao 5G mogućnosti uređaju. S najnovijim modelom, Apple će se udaljiti od starog dizajna s home gumbom i preći na ekran od ruba do ruba.

Obnova SE-a pomoći će Appleu da se natječe na tržištu pametnih telefona nižeg cjenovnog ranga, gdje se suočava s jakom konkurencijom Android uređaja — posebno u Kini. Trenutni model košta 429 dolara, što je stotine dolara manje od standardnog iPhonea, ali skuplje od mnogih njegovih konkurenata. Modernizacija SE-a tako da izgleda više kao njegovi skuplji srodnici trebala bi privući kupce s ograničenim budžetom i potencijalno vratiti tržišni udio izgubljen brandovima poput Huaweija i Xiaomija.

Apple-iPhone-16-Pro-hero-geo-240909.jpg

Novi SE telefon očekuje se da će podržavati Apple Intelligence, nadolazeći paket AI alata koji će također raditi s iPhoneom 16 i visokokvalitetnim verzijama prošlogodišnjeg iPhonea 15. Novi model će nalikovati iPhoneu 14, uključujući izrez na vrhu. Trenutni SE više nalikuje iPhoneu 8, posljednjoj standardnoj verziji koja uključuje home gumb.

Novi modeli iPad Air — kodnog naziva J607 i J637 — fokusirat će se na unutarnja poboljšanja. Apple također priprema ažuriranu verziju svog dodatka Magic Keyboard, kodnog naziva R307 i R308, za obje verzije novog Air-a, od 11 inča i 13 inča. Ove tipkovnice donijet će neke značajke tipkovnice iPad Pro u niži cjenovni razred.

Ranije ove godine, Apple je ažurirao liniju Air s M2 čipom i dodao opciju s ekranom od 13 inča. Novi iPad mini — kodnog naziva J410 — također dolazi, potencijalno do kraja 2024. godine.

Apple-iPadOS-18-hero.jpg

Obnovljena verzija iPad Pro objavljena je u isto vrijeme kada i ovogodišnji iPad Air, ali taj skuplji uređaj uključuje M4 procesor koji još nije dostupan na drugim modelima. To znači da je ažuriranje manje hitno s obzirom na to da je čip već generaciju unaprijed.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next