Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Umjetna inteligencija smanjit će troškove, očekuju u PayPalu Istaknuto

Umjetna inteligencija smanjit će troškove, očekuju u PayPalu

Dionice PayPal Holdings pale su za 12 posto nakon što je ta tvrtka za plaćanja smanjila izglede za svoju godišnju prilagođenu operativnu maržu.

PayPal je najavio kako očekuje povećanje prilagođene operativne marže od 100 baznih bodova ove godine. Ranije su prognozirali kako će taj rast iznositi 125 baznih bodova.

Trenutno se fokusiraju na nebrendirane blagajne namijenjene segmentu poslovnih korisnika, koje su manje isplative od njihovog vlastitog brendiranog dugmeta za naplatu.

Utjecaj na svaki segment

Visoka inflacija, rastuće kamatne stope i zabrinutost zbog usporavanja gospodarstva također su naveli potrošače na češće odustajanje kupovine skupih proizvoda i usluga.

PayPal je u siječnju najavio otpuštanje sedam posto ukupnog broja zaposlenih, odnosno oko dvije tisuće radnika, piše Reuters.

Glavni izvršni direktor PayPala Dan Schulman očekuje kako će im tijekom nadolazećih godina umjetna inteligencija značajno pomoći u smanjivanju troškova i omogućiti jedinstvenu ponudu partnerima te krajnjim korisnicima.

"Nema sumnje kako će umjetna inteligencija utjecati na gotovo svaku funkciju u PayPalu", prognozirao je Schulman.

Tijekom prošlog tjedna glavni izvršni direktor IBM-a Arvind Krishna ocijenio je kako približno osam tisuća zaposlenih u toj tvrtci može biti zamijenjeno umjetnom inteligencijom.

Tvrtke poput Alphabeta i Microsofta namjeravaju koristiti umjetnu inteligenciju kako bi unaprijedile i poboljšale svoje proizvode i usluge. Druge, poput Nvidije, proizvode hardver ključan za infrastrukturu potrebnu za korištenje umjetne inteligencije.

Krajem ožujka analitičari banke Goldman Sachs objavili su izvješće u kojem su ocijenili kako bi razvoj generativne umjetne inteligencije mogao imati utjecaja na do 300 milijuna zaposlenih. U najvećoj mjeri to će biti uredski, administrativni i pravni poslovi te zadaće vezane uz arhitekturu i inženjerske poslove.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next