Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Elon Musk za mjesec dana odgodio prezentaciju Neuralinka Istaknuto

Elon Musk za mjesec dana odgodio prezentaciju Neuralinka

Elon Musk pomaknuo je predstavljanje noviteta vezanih uz njegovu tvrtku Neuralink na 30. studenog 2022. godine.

Musk je javnost o tome izvijestio putem Twittera. Nije pritom ponudio objašnjenje zašto do odgode dolazi.

Šef Tesle i SpaceX-a u kolovozu je ove godine bio najavio kako će Neuralink predstavljanje imati u ponedjeljak, 31. listopada.

Zastoj s dozvolama

Tvrtka iz San Francisca (Sjedinjene Države) čiji je Musk bio suosnivač 2016. godine namjerava razviti bežične čipove koji će biti usađeni u ljudski mozak kako bi bili korišteni kao pomoć pri liječenju neuroloških oboljenja kao što su Alzheimerova bolest, demencija, i oštećenja leđne moždine.

No, također ih namjeravaju koristiti za povezivanje čovječanstva s umjetnom inteligencijom.

Musk je 2019. godine najavio kako Neuralink želi od nadležnih od regulatornih agencija dobiti potrebne dozvole i odobrenja za testiranja na ljudima do kraja 2020. Ali, nijedno takvo odobrenje dosad još nisu dobili, kao ni ponudili proizvod koji je spreman za plasman na tržište.

Musk je kontaktirao Synchron, tvrtku koja se bavi razvojem čipova za usađivanje u mozak, kako bi investirao u njih nakon što ga je frustriralo sporo napredovanje Neuralinka u pribavljanju dozvola za njihove uređaje, piše Reuters.

Zadnji put kad je Neuralink imao prezentaciju ovog tipa prikazali su majmuna koji je igrao računalnu igru Pong koristeći samo svoj mozak. U međuvremenu je većina suosnivača napustila tu tvrtku, piše Engadget.

Odgode nisu neuobičajena pojava za Muska. Sklon je velikim najavama čije predstavljanje potom odlaže. Tako je, primjerice, električni kamion Cybertruck najavio još 2019. godine, odredivši 2021.kao godinu početka prozvodnje.

Bližimo se kraju 2022., a od Cybertrucka još ni traga, ni glasa. Musk je nedavno naznačio kako bi proizvodnja mogla napokon krenuti sredinom 2023., ali tko mu može vjerovati?

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next