Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Elon Musk odbrusio oglašivačima koji bojkotiraju Twitter Istaknuto

Elon Musk odbrusio oglašivačima koji bojkotiraju Twitter

Elon Musk rekao je „j***te se“ oglašivačima koji su nedavno obustavili troškove na X nakon što je podržao antisemitsku teoriju zavjere na platformi.

Na pozornici na DealBook konferenciji, Andrew Ross Sorkin pitao je vlasnika X-a o tim pauzama u oglašavanju. Musk je odgovorio: „Ne oglašavajte“.

„Ne želite da oni oglašavaju?“ rekao je Sorkin.

„Ako me netko pokušava ucijeniti oglašavanjem, ucijeniti me novcem? J*** se", rekao je Musk. "J***te se. Je li to jasno?"

Zatim je mahnuo publici i rekao: „Hej, Bob“, pozivajući se na izvršnog direktora Disneyja, Boba Igera, koji je također bio na događaju.

Naravno, to nije ohrabrujuća poruka za oglašivače koji odlučuju hoće li nastaviti davati platformi svoje oglašivačke dolare. I čini se suprotnim strategiji dovođenja velike igračice iz oglašivačke industrije poput Linde Yaccarino kao izvršne direktorice.

„Ono što će ovaj bojkot oglašavanja učiniti je ubiti tvrtku“, nastavio je Musk. „I cijeli svijet će znati da su ti oglašivači ubili tvrtku, i dokumentirat ćemo to vrlo detaljno“.

Tijekom svog mandata kao vlasnika X-a, Musk je tužio ili prijetio tužbama neprofitnim organizacijama poput Media Matters, Centra za suprotstavljanje digitalnoj mržnji i Anti-Defamation League, tvrdeći da su njihovi izvještaji odgovorni za sve nesigurniji odnos između X-a i oglašivača. Tvrtke koje su pauzirale ili povukle oglašavanje na X-u u posljednjim tjednima uključuju Apple, Comcast/NBCUniversal, Disney, Warner Bros. Discovery, IBM, Paramount Global, Lionsgate i Europsku komisiju.

U objavi koju je Musk opisao kao „stvarnu istinu“, korisnik X-a optužio je židovske zajednice za širenje „dijalektičke mržnje prema bijelcima“.

Musk je priznao da je njegov komentar „stvarna istina“ bio „glup“. Čak se i ispričao i rekao da mu je žao na pozornici. No, čini se da se nije pokajao zbog širenja teorija zavjere sklonih nasilju. Jučer je objavio meme koji podržava Pizzagate, opovrgnutu teoriju zavjere koja je optuživala visoke demokrate za trgovinu djecom i potaknula stvarno nasilje kada je jedan pristaša Pizzagatea upao u pizzeriju u Washingtonu, D.C. s puškom AR-15. Musk je kasnije izbrisao objavu.

Prema istraživanju Centra za suprotstavljanje digitalnoj mržnji, X nije uspio moderirati govor mržnje na svojoj platformi koji promiče antisemitske teorije zavjere, veliča Hitlera i dehumanizira muslimane i Palestince. Media Matters for America, lijevo orijentirana medijska organizacija, također je nedavno objavila izvješće koje pokazuje kako su oglasi tvrtki poput Applea, IBM-a, Bravoa, Oraclea i Xfinity-a prikazani uz postove koji veličaju nacističku ideologiju. U priopćenju je X izjavio da je izvještaj „potpuno krivo predstavio stvarno iskustvo korisnika na X-u, u još jednom pokušaju narušavanja slobode govora i zavaravanja oglašivača“. X je u međuvremenu podnio tužbu protiv tog medijskog nadzornika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next