Biz Tech web portal powered by vidi logo2

LG pokreće TV platformu za prodaju NFT-ova Istaknuto

LG pokreće TV platformu za prodaju NFT-ova

LG Electronics pokrenuo je platformu za nepromjenjive tokene LG Art Lab, pomoću koje je moguće otkrivati, kupovati, prodavati i razmjenjivati NFT-ove na pametnim televizorima te tvrtke.

Nova je platforma bila najavljena prije približno osam mjeseci. Prvi NFT-ovi bi se na njoj trebali pojaviti 22. rujna, dok bi novi umjetnici i njihova djela trebala biti dodavana svaki mjesec.

Zasad je dostupna samo na području Sjedinjenih Država, vlasnicima LG-jevih televizora s izdanjem operativnog sustava webOS 5.0 ili novijim. Na njima je smještena na početnom zaslonu.

Nije na blockchainu

LG je udružio snage s mrežom Hedera kako bi korisnicima mogao ponuditi aplikaciju kojom mogu kupovati NFT-ove putem digitalnog novčanika za pametne telefone Wallypto. Taj je novčanik za kriptoimovinu u razvoju od rujna 2021. godine. Beta izdanje dobio je u kolovozu ove godine.

Za kupovinu će biti dovoljno skenirati QR kod na zaslonu i zatim otvoriti novčanik Wallypto na pametnom telefonu kako bi dovršili transakciju. Za kupovinu će biti potrebno raspolagati kriptovalutom USD Coin, stablecoinom čija bi vrijednost trebala biti vezana uz američki dolar, piše Verge.

Između ostalog, platforma LG Art Lab nudi značajku Drops, putem koje umjetnici mogu ponuditi pretpreglede njihovih djela, dok Live Drops šalje obavijesti kako korisnici ne bi propustili priliku kupiti NFT koji je tek ponuđen.

Hedera korisnicima omogućava transakcije uz naknadu manju od 0,0001 američkog centa po transakciji, navodno bez dodatnih skrivenih troškova. Također, riječ je o mreži koja ne koristi blockchain već njegovu alternativu hashgraph, za koju tvrdi kako je brža i učinkovitija.

Južnokorejske IT i tvrtke koje se bave zabavom ubrzano prihvaćaju i u svoje poslovanje uvode NFT-ove.

Samsung, LG-jev najveći konkurent, u siječnju je ove godine najavio kako namjerava pokrenuti vlastito tržište NFT-ovima putem pametnih televizora. U planu je dodavanje tih značajki u televizore s Micro LED i Neo QLED zaslonima, piše Yahoo.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next