Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dobit Spana u prvih šest mjeseci porasla za 230 posto Istaknuto

Dobit Spana u prvih šest mjeseci porasla za 230 posto

Tvrtka Span objavila je poslovne rezultate za prvu polovicu 2022. godine. Poslovni prihodi iznosili su 406,9 milijuna kuna, što je porast od četiri posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najznačajniji rast prihoda, 67 posto, ostvaren je u segmentu Infrastrukturnih usluga, Cloud i Cyber Security. Do povećanja je došlo zbog većeg broja projekata s postojećim i novim klijentima, poručili su iz Spana.

Rast prihoda u segmentima IT usluga s visokom dodanom vrijednošću nadoknadio je pad prihoda u segmentu Upravljanja softverskom imovinom i licenciranja koji je rezultat situacije na ukrajinskom tržištu.

Dodatno, zbog rata u Ukrajini, Microsoft je u periodu od 1. travnja do 31. prosinca 2022. omogućio Spanovim korisnicima korištenje svojih proizvoda i usluga bez naknade.

EBITDA se udvostručila

Udio prihoda koje Grupa ostvaruje na inozemnim tržištima za prvu polovicu 2022. iznosi 74 posto, pri čemu najznačajniji rast bilježi tržište Sjedinjenih Država, kao rezultat velikih infrastrukturnih projekata kod korisnika na tom tržištu.

U prvoj polovici ove godine EBITDA Span Grupe prije jednokratnih stavki narasla je za 101 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2021. i iznosi 35,7 milijuna kuna. EBITDA nakon jednokratnih stavki iznosi 32,7 milijuna kuna što predstavlja rast od 113 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Neto dobit Grupe za prvih šest mjeseci 2022. godine porasla je za 230 posto te iznosi 24,5 milijuna kuna.

"Na Cloud i Cyber security usluge ćemo ostati usmjereni i u razdoblju pred nama, dodatno osnaženi još većim brojem IT stručnjaka", rekao je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik uprave Spana.

Ta je tvrtka u prvih šest mjeseci 2022. godine objavila svoj prvi Izvještaj o održivosti za 2021. godinu, u kojem su prema međunarodnim GRI standardima sabrani svi doprinosi koje Span već godinama postiže u području održivog razvoja.

Span je također stekao specijalizacije Microsoft Windows Virtual Desktop i Modernize Endpoints, pa ih sad ima ukupno 11. Span posjeduje 17 Microsoftovih kompetencija, od kojih su sve zlatne i predstavljaju ključni preduvjet za stjecanje Microsoft naprednih specijalizacija.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next