Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatsko-njemački startup dogovorio suradnju s Asosom Istaknuto

Hrvatsko-njemački startup dogovorio suradnju s Asosom

Urbify, startup hrvatsko-njemačkog venture studija Martian & Machine, ostvario je suradnju s jednim od najvećih svjetskih online shopping retailera, tvrtkom Asos.

U sklopu suradnje Urbify je odmah upogonio dostavu oko dvije tisuće Asosovih proizvoda dnevno u najvećim njemačkim gradovima. Taj se tri godine star startup specijalizirao za integrirane sustave dostave koji trgovcima online omogućavaju isporuku robe isti ili naredni dan.

Do suradnje je došlo nakon što je Urbify nedavno dobio investiciju vrijednu 2,25 milijuna eura kako bi nastavio razvoj platforme na kojoj trenutno, prema podacima tog startupa, svakodnevno radi više od 500 dostavljača.

Razvoj u Hrvatskoj

"Urbify Asosu može omogućiti ekspresnu dostavu dostavu za više od 60 posto stanovnika Njemačke, s prosječnom uspješnom dostavnom kvotom iznad 99%. Trenutno, u Njemačkoj ne postoji nijedan drugi servis s takvim mogućnostima", ustvrdio je Jerolim Dragojević, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Martian & Machine.

Urbify je nastao suradnjom Martian & Machinea s njemačkim poduzetnikom Benediktom Stolzeom, kao odgovor na rastuću potražnju za brzom, fleksibilnom i učinkovitom dostavom. Osim Asosa, Urbify surađuje s grupacijama REWE i Hut Groupom, kao i Dunkin’ Donutsom.

Na razvoju proizvoda radi hrvatski tim stručnjaka. Martian & Machine pomogao je u izgradnji više od 40 startupa te surađivao s korporacijama na više od 100 projekata. U posljednjih nekoliko godina su njihovi i partnerski projekti prikupili više od 100 milijuna eura investicija.

Asos je pokrenut 2000. godine u Londonu (Velika Britanija). Danas prodaju više od 850 brendova, kao i vlastite linije odjeće i modnih dodataka. Imaju nešto više od tri tisuće zaposlenih. Prisutni su u 196 država, s opskrbnim centrima u Britaniji, Sjedinjenim Državama i Europi.

Tijekom prošle godine ostvarili su 3,9 milijardi funti ukupnih, odnosno 128,4 mil. GBP neto prihoda.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next